Морозиво відносять до делікатесів, воно має охолоджуючі властивості, при цьому має високу енергетичну та поживну цінність. Так як морозиво містить багато цукру – воно швидко піднімає активність людини, глюкоза швидко засвоюється, і ви відчуваєте себе набагато краще. Раніше морозиво готували з фруктового соку і льоду зі снігом, воно було особливо популярним в стародавньому Китаї, приблизно 3.000 років тому. То морозиво, яке ви бачите в магазині, було приготовлено в 13 столітті. Це покращений варіант китайського морозива, який був доступний далеко не кожному. У 1750 році морозиво вперше почали продавати цілий рік, хоча раніше воно продавалося виключно влітку.
Морозиво з ваніллю
Візьміть 400 мілілітрів молока, 3 столові ложки цукру і ванілін. Ретельно все змішайте і закип’ятіть, потім додайте ще 200 мілілітрів молока і 5 грамів крохмалю. Відокремте білок від жовтка. Дочекайтеся, поки суміш почне кипіти, а потім заберіть її з вогню і залийте в ємність, у якій розбито два жовтка. Далі приберіть все в холодильник, доки суміш охолоне.
Морозиво з лимоном
Вам знадобиться: 2 яйця, півлітра молока, 20 грамів крохмалю, 5 столових ложок цукру. У 250 мілілітрів молока додайте цедру з лимона, а потім закип’ятіть крохмаль в іншій половині молока. Яйця ретельно збийте, а потім залийте охолоджене молоко, і поставте все в холодильник.
Кавове морозиво (швидкий спосіб приготування)
Змішайте банку згущеного молока з горнятком дуже міцної кави, а потім поставте в холодильник (в окрему ємність). Можна покласти суміш в вафлі або печиво для краси.