Морозиво люблять всі. Його споживання різко зростає, варто тільки весняному сонцю засвітити яскравіше. Шоколадне, вершкове, фруктовий сік … Ми звикли купувати морозиво в магазині, адже не кожному під силу зробити його самостійно. Тільки уявіть собі: не одна 100-грамова упаковка, яку можна зїсти і не помітити, а багато смачного морозива, з різними смаками та добавками.
Шоколадне морозиво
Рецепт не має на увазі наявність у вас якихось надзвичайних кулінарних навичок. Все просто. Вам потрібно:
300 г молока
3 яєчні жовтки
150 г жирних вершків
200 г шоколаду
Вода
Приготування починаємо зі збивання жовтків і цукрової пудри. Далі потрібно довести майже до кипіння молоко і цю масу влити тонкою цівкою. Процідіть отриманий крем в чисту каструлю і продовжуйте варити до загустіння на повільному вогні. Після цього слід залишити масу охолоджуватися. За допомогою парової лазні розтопіть шоколад. Щоб було швидше, поріжте його на дрібні шматочки. Потім слід гарненько збити вершки і додати їх в остиглий крем після шоколаду. Добре все розмішати і розлити по формах. Можна використовувати звичайні склянки або маленьку миску.
Яблучне морозиво
Таке морозиво рідко можна зустріти в магазині, тому у вас є всі шанси здивувати близьких і друзів. Для яблучного морозива необхідно:
1,2 кг соковитих стиглих яблук
3 лимона
1,5 склянки цукрової пудри
На початку слід нарізати дрібно яблука, залити з окропом і залишити під кришкою остигати. Отриману масу протерти, додавши лимонний сік. Необхідно додати трохи кип’яченої холодної води, потім потрібно додати цукрову пудру і розмішати. Масу викласти у форми і заморозити. Щоб вийшло морозиво на паличці, розкладіть масу в невеликі стаканчики, наприклад, з під йогурту і вставте в середину дерев’яні палички. Вийде смачний фруктовий лід.
Лимонне морозиво
Це морозиво відмінно підійде для любителів кисленького або тих, хто стежить за своєю фігурою. Для приготування вам знадобитися:
500 мл води
5 середніх лимонів
150 г цукру
Щіпка солі
Готуємо так: розчиняємо цукор у воді і ставимо на вогонь, далі додаємо лимонну цедру і кип’ятимо хвилин 5. Потім додаємо дрібку солі, проціджуємо і охолоджуємо. У цей час потрібно вичавити сік з лимонів, додати його до одержаної маси і добре розмішати. Далі потрібно розкласти все це по формочках і залишити в холодильнику до застигання.
Навіть звичайне ванільне морозиво можна перетворити на вишуканий десерт, прикрасивши його. Наприклад, за допомогою ягід, шматочків фруктів або сиропу, листочків м’яти.