Останнім часом дуже популярними стали рисові розвантажувальні дні, але не всі здатні протриматися на них, оскільки денний раціон досить одноманітний (крім рису нічого не дозволено). Ось і зривається більшість людей з дієти, а це тільки завдає шкоди організму. Пропонуємо вам рисово-овочеву дієту, якої дотримуватися буде набагато легше, адже окрім основного продукту – рису, в дієті присутні багато овочів, які поповнюють організм поживними речовинами і вітамінами.
Зразкове меню на тиждень рисово-овочевої дієти:
Понеділок
Сніданок – тарілка салату зі свіжої білокачанної капусти з лимонним соком. Мінеральна вода зі шматочком лимона.
Обід – 70 гр. відвареного рису без солі і масла, салат з моркви з оливковою олією. Склянка води.
Вечеря – листяний салат і невеликий шматок відвареної риби (нежирної), дієтичний хлібець (1 шматок).
Вівторок
Сніданок – рисова каша на знежиреному молоці, стакан свіжовіджатого яблучного соку.
Обід – шматок нежирної риби, приготованої на грилі без масла. Фруктовий салат і склянка свіжого апельсинового соку.
Вечеря – салат-латук, приправлений оливковою олією, нежирна яловичина на грилі, один великий апельсин.
Середа
Сніданок – фруктовий салат і склянка будь-якого свіжовіджатого соку.
Обід – салат зі свіжої капусти та відвареної квасолі з оливковою олією, склянка води.
Вечеря – тушковані гриби (краще шампіньйони), одна картоплина «в мундирі», вода.
Четвер
Сніданок – одне яблуко і апельсин, свіжий сік апельсина.
Обід – запіканка з цвітної капусти і рису, яблуко і стакан води.
Вечеря – дві картоплини «в мундирі» з відвареною рибою.
П’ятниця
Сніданок – рисова каша з нежирним молоком, вода.
Обід – капустяний салат з морквою, один хлібець і склянка води.
Вечеря – велика порція салату з будь-яких свіжих овочів, заправлених оливковим маслом.
У суботу потрібно харчуватися тільки свіжими салатами з овочів і пити багато рідини. А в неділю провести розвантажувальний день на 1% кефірі.