Здорова, низькокалорійна, корисна їжа може бути такою ж чудовою, як і висококалорійні страви. Продуктові магазини пропонують такий достаток фруктів, овочів і низькокалорійних продуктів, що можуть задовольнити навіть найвитонченіших гурманів. Проявивши винахідливість, ви можете порадувати себе різноманітністю смаків і страв!
1. Салат з тунця з знежиреним сиром
Салат з тунця – здоровий вибір для обіду або вечері, його можна вживати з зеленню або зерновим хлібом. Майонез краще замінити знежиреним сиром. Ваш салат буде менш калорійним і більш натуральним. Додайте огірки, помідори і перець. Смакота!
2. Яблучний соус
Яблучний соус – краща заміна рослинної олії. Роблячи випічку, додавайте більшу кількість яблучного соусу, ніж кількість олії, вказану в рецепті
3. Мюслі
Пластівці – корисний сніданок! Віддавайте перевагу зерновим пластівцям, таким як мюслі. Молоко заміните знежиреним йогуртом і фруктами. Такий сніданок – джерело клітковини, білка і кальцію.
4. 1% молоко
Для дітей від двох років 1% молоко переважніше жирному. Багато хто помилково вважає, що дітям корисніше пити жирне молоко. Насправді ж знежирене молоко містить більше кальцію. Однак, кальцій – жиророзчинний мінерал, тобто молоко повинне містити хоча б 1% жиру для його засвоєння.
5. Свіжі фрукти та овочі
На закінчення, хочу відзначити важливість фруктів і овочів. Адже вони забезпечують організм вітамінами, мінералами та поживними речовинами. Більшість фруктів не містять жирів, однак, багаті клітковиною. Винятком є авокадо – цей фрукт містить найбільш корисні жири. Сміливо додаєте в свій раціон цей унікальний фрукт!
Важливо знати правила здорового харчування. Проявивши креативність, ви перетворите корисні, здорові продукти на смачні страви!