Головна > Мистецтво привабливості > Корисні поради > Рецепти масок для обличчя та волосся від японок

Рецепти масок для обличчя та волосся від японок

Рецепти масок для обличчя та волосся від японокФарфорова і ніжна шкіра японок – предмет захоплення у всьому світі. Косметика для японки це спосіб не тільки прикрасити себе, але й своє життя. Майже вся японська косметика натуральна і містить тільки рослинні компоненти, перловий протеїн, шовк і екстракт бурих водоростей.

Своїй красі японки зобов’язані щоденному масажу Шиацу (масаж обличчя кінчиками пальців) і розслабляючий масаж за допомогою металевих кульок «Фенікс і Дракон».

Найпопулярніші рецепти японських масок наведені нижче:

Рисова маска для обличчя чудово відшліфовує відмерлі клітини, і шкіра набуває рівний колір і стає на дотик, як оксамит. Перед процедурою необхідно протерти шкіру обличчя декількома краплями рослинної олії, дати їй ввібратися і потім нанести рисову маску на 10 хв. Потім маску знімають вологою серветкою і наносять зволожуючий крем.

Приготування маски: 2 ст. ложки рисового борошна треба змішати з теплим молоком до сметаноподібної густоти.

Маска для обличчя з білою глиною. У білу глину додають суміш подрібненого вівса, рисових висівок, морських водоростей і квіток ромашки, змішують з ефірними оліями по 1 ч.л. шипшини, жожоба, ромашки і невеликою кількістю води. Маску потрібно акуратно втерти в шкіру обличчя і залишити на 15 хвилин. Потім змити прохолодною мінеральною водою без газу.

Для збереження молодої і здорової шкіри японки додають у ванни яблучний оцет, а в шампуні – для профілактики лупи і стимуляції росту волосся. Чистку шкіри японки здійснюють за допомогою розігріваючих компресів з маслами чайного дерева і бергамота.

З целюлітом японки борються за допомогою морської солі, соку алое, морських водоростей.

Блиск, гладкість і об’єм волосся їм забезпечує витяжка з  насіння чайної рослини – камелії, яку у розігрітому вигляді втирають у волосся і накривають рушником на 20 хвилин. Потім змивають шампунем.

Звичайно ж, краса шкіри у японок багато в чому зобов’язана їх традиційній дієті, яка включає в себе три обов’язкових продукти: риба, рис і водорості. У них міститься багато жирних кислот, йоду і фосфору. Крім цього, їжа у японців завжди складається з маленьких порцій і різноманітних продуктів, які майже не піддаються термічній обробці.

Основні продукти в їх раціоні – риба, соя, рис, фрукти, цитрусові, зелений чай і свіжі овочі. Замість хліба вони вживають рис лущений, а в якості десертів – фруктові желе, мармелад або випічку з рисового борошна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *