Головна > Поради > 7 порад щодо купівлі свіжої курки

7 порад щодо купівлі свіжої курки

7 порад щодо купівлі свіжої куркиКурка – універсальний продукт, який є частиною списку покупок будь-якої господині. Вона доступна за ціною, її легко готувати, вона може бути подана безліччю різних способів. Ви можете її смажити, тушкувати, приготувати на грилі. Кухня кожної країни має величезну кількість рецептів її приготування!

Але який би спосіб приготування ви не вибрали, секрет полягає у виборі свіжої птиці.
Так як більшість з нас беруть курей не на задньому дворі, а в магазині, то потрібно навчитися вибирати найкращий продукт, Для цього:

1. Перевірте колір курчати

Свіже куряче м’ясо має рожевий колір. Птах жовтого або сіруватого відтінку є ознакою того, що деякий час  він провів в морозильній камері. Не забудьте заглянути в складки під стегнами і крилами, оскільки будь-які пошкодження шкіри можуть привести до швидкого псування продукту.

2. Упаковка курчати

У багатьох супермаркетах продають курку, закриту пластиковою плівкою. Обов’язково перевірте, чи герметична упаковка, щоб мікроби і бактерії не потрапили на продукт.

3. Уникайте “кривавої” курки

Курча, у якого деякі частини тушки мають криваві сліди, мабуть, неякісно оброблене, а це збільшує ризик бактерійного зараження.

4. Перевірка свіжості

Свіже куряче м’ясо при натисканні швидко відновлює свою форму. Якщо ж тушка протягом тривалого часу не повертає собі первісну форму – продукт несвіжий. Також зверніть увагу на роздутість курки. Якщо при натисканні вона ні на секунду не змінює свою форму, найімовірніше, в неї ввели велику кількість води, щоб зробити її важче.

5. Запах курки

Свіже м’ясо не має запаху. Звичайно, кожен з нас відчує запах гниття, але в разі продажу продукту в спеціях, стає складно вгадати його свіжість. Тому намагайтеся не купувати продукт, оброблений різними приправами, принаймні, в жарку пору року.

6. Як зберегти курчати свіжими

Як тільки ви повернулися додому з покупками, відразу ж покладіть її в морозильник або починайте приготування.

7. Уникайте псування продуктів

Розморожуйте курку в холодильнику, а не на кухні. Так як це займає більше часу, робіть це заздалегідь.

Приготовлена ​​курка зберігається трохи довше, ніж сира, але все-таки намагайтеся купувати таку кількість, якою необхідно нагодувати свою сім’ю, щоб не засмічувати холодильник небажаними залишками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *