Головна > Цікаві факти > Гранат – потужна зброя проти хвороб

Гранат – потужна зброя проти хвороб

Гранат - потужна зброя проти хвороб

Батьківщина граната – Північ Африки та Середня Азія. Його вирощують у багатьох субтропічних країнах: в Ірані, Середземномор’ї, Азербайджані, Грузії, Середній Азії, Криму. Дикий гранат виростає в Закавказзі і Середній Азії. Цедра і сік граната вже давно використовуються як в кулінарії (як барвник, яким фарбують бавовняні, шовкові, лляні і вовняні тканини.) Так і в медицині.

Перші Християни бачили в ньому символ своєї церкви, в інших культурах, він був символом життя, родючості, спокуси і влади. Стародавня медицина також використовувала його цілющі властивості: він служив головним чином як відмінний засіб для серцево судинної системи і як знезаражувальний засіб. Сьогодні, завдяки науці, ми володіємо переконливими фактами, які підтверджують правоту древніх ескулапів.

Фрукти повні цінними вітамінами, і що особливо важливо, плоди граната ефективні в боротьбі з вільними радикалами. Вільні радикали є частинами молекул, які виникають, зокрема, від ультрафіолетовому випромінювання і тютюновому димі. В даний час в результаті різних наукових досліджень, список позитивних властивостей граната постійно збільшується.

Гранат корисний при серцево-судинних захворюваннях, захворюваннях суглобів, при артриті, допомагає нормалізувати артеріальний тиск, стимулює лібідо, покращує стан шкірних покривів.

Шкіра (дерма – грец, кутіс – лат.) Має загальну площу близько двох квадратних метрів, це найбільший людський орган. Шкіра щодня піддається різного роду впливам, які, безсумнівно, сприяють процесу старіння.

Медичні дослідження показали, що гранат має велику кількість антиоксидантів, необхідних для зміцнення здоров’я, більше ніж у будь-яких інших фруктах. Плоди граната багаті так званими поліфенолами (дубильні речовини, флавоноїди), які і надають їм такий унікальний, терпкий смак. Плоди граната перевершують за кількістю антиоксидантів інші продукти, такі як червоне вино або зелений чай в 3 рази. Крім того, висока концентрація антиоксидантних речовин в гранаті допомагає, в боротьбі з вільними радикалами, які утворюються в нашій шкірі, при несприятливих факторах навколишнього середовища, нейтралізуючи їх.

Гранат корисний для здоров’я ще з одного боку. Він багатий біологічно активними сполуками, такими як кальцій, магній, калій, марганець, натрій. Гранат містить рідкісні в природі punicic acid – поліненасичені жирні кислоти. Вони відносяться до омега-5 жирним кислотам, які діють проти вільних радикалів, і сприяють зміцненню захисних властивостей шкіри. Гранатом можна успішно лікувати різні запальні процеси в організмі. Завдяки імуномодулюючим властивостям граната, організм може краще захищатися від інфекцій.

Гранат має бути обов’язковою складовою раціону харчування вегетаріанців, адже тільки в ньому містяться речовини, які людина отримує з м’яса.

Кора дерева граната відмінно вбиває бактерії, виступає свого роду антисептиком, вона здатна впоратися навіть з такими сильнодіючими бактеріями, як паличка Коха, дизентерійна паличка.

Гранатовий сік покращує роботу травного тракту, викликає апетит. Цей фрукт – один з небагатьох продуктів, які запобігають раку молочних залоз.

Лікарі призначають гранатовий сік людям із зниженим рівнем гемоглобіну, вагітним жінкам, людям, у яких слабо виробляються червоні тільця.

Свіжі плоди граната актуальні в період епідемії грипу, вони добре допомагають при кашлі, звичайній застуді і загальному ослабленні організму.

Гранат – дуже корисний продукт, проте вживайте його в міру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *