Головна > Цікаві факти > Дослідження: Органічна їжа не корисніша, ніж неорганічна

Дослідження: Органічна їжа не корисніша, ніж неорганічна

Дослідження: Органічна їжа не корисніша, ніж неорганічнаЯк показують останні дослідження, органічні продукти не дуже корисні для вашого здоров’я, якщо говорити про вітаміни і поживні речовини. Органічні продукти можуть містити в собі залишки пестицидів, якими їх обробляли, а також бактерії, стійкі до антибіотиків. Люди воліють органічні продукти з багатьох причин. Одна з них – користь для здоров’я.

Більшість людей цікавляться: “Чи існують причини, за якими слід купувати органічні продукти, і містять вони достатню кількість поживних речовин і корисні вони для здоров’я?”

Щоб відповісти на те питання, було проведено більше 200 досліджень, в ході яких було встановлено вплив таких продуктів на здоров’я людини, а також вміст у них поживних речовин і рівня забруднення продуктів.

Досліджувалися як органічні, так і неорганічні фрукти, овочі, крупи, м’ясо, домашня птиця, яйця і молоко. Багато з досліджень не конкретизували, з чого складається “органічна” їжа, яка коштує в два рази дорожче.

Згідно зі стандартами багатьох розвинених країн, на фермах, де виробляються органічні продукти, не можна використовувати синтетичні пестициди та добрива, гормони та антибіотики. Худоба також повинна випасатися на природних пасовищах. Незважаючи на ці стандарти, багато ферм все ж, використовують пестициди для боротьби з паразитами, а для того, щоб прискорити ріст тварин і усунути хвороби, їм вводять антибіотики. Управління з контролю за продуктами і ліками провело дослідження групи таких антибіотиків та їх вплив на здоров’я людини.

ОДНІ І ТІ Ж ВІТАМІНИ

Якщо говорити про зміст вітамін, то дослідження показали, що немає великої різниці між продуктами рослинного і тваринного походження. Єдине, що їх відрізняє, це великий вміст фосфору в органічних зразках.
Органічне молоко і курка також можуть містити в собі більшу кількість жирної кислоти Омега 3, але це засновано лише не кількох результатах досліджень.

Істотні відмінності були в кількості пестицидів і бактерій, стійких до антибіотиків, що містяться в їжі.

Більше однієї третини традиційних продуктів містили залишки пестициду, і тільки сім відсотків було виявлено в органічних зразках. Існує ймовірність в 33%, що органічна курка і свинина будуть містити меншу кількість бактерій, стійких декількох видів антибіотиків, ніж синтетичне або соєве м’ясо.

Але за даними досліджень все ще не ясно, які продукти завдають шкоди здоров’ю: органічні або синтетичні.

Однак деякі фахівці стверджують, що дослідження на вміст пестицидів слід проводити і далі, особливо продовольчих товарів. Розумний споживач, звичайно ж, зробить вибір на користь продуктів, які не містять пестициди – це найкращий спосіб подбати про своє здоров’я.
Дослідження показали, що потрібно і далі вивчати органічні та неорганічні продукти, щоб визначити їх вплив на здоров’я людини, а особливо потрібно вивчити м’ясо цих груп.

На даний момент, я вважаю, що це анекдотична ситуація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *