Найкорисніші продукти

Найкорисніші продуктиСхуднути – це мрія практично кожної другої жінки. Щоб скинути пару зайвих кілограмів і стати стрункішою, представниці прекрасної статі готові перепробувати на собі всі мислимі і немислимі дієти. Але при цьому часто страждають шкіра, волосся і нервова система.

Щоб підтримувати свій організм в тонусі, необхідно урізноманітнити свій раціон «правильними» продуктами. Багато хто з вас, напевно, відразу ж представили сиру морквину або кефір, від вигляду яких вже псується настрій. Але ви помиляєтеся, цінна їжа може бути дуже смачною.

Дієтологи склали список найкорисніших продуктів. Напевно, серед них знайдуться ті, які припадуть до смаку і вам.

Якщо ви хочете бути «живчиком» і після 50-ти років, відмовтеся від м’яса на користь риби. Шлунок скаже вам за це величезне спасибі. Крім того, в рибі міститься близько 20% цінного для організму білка, який є найважливішим будівельним матеріалом для тканин і клітин організму, а також для гормонів.

Цей продукт також багатий ненасиченими жирними кислотами. Вони перешкоджають осіданню в організмі холестерину. Вживаючи рибу, ви будете отримувати такі важливі мінеральні речовини, як кальцій, фосфор, калій, фтор і залізо.

Горіхи – джерело корисних вітамінів і мікроелементів. Вони багаті складними білками, необхідними для тканин, тому спокійно можуть замінити м’ясо. Крім того, за вмістом магнію, кальцію, магнію, калію, заліза, фосфору і інших мінеральних речовин вони приблизно в три рази перевершують фрукти. Про їхню користь можна говорити мало не безкінечно. Але все-таки варто згадати, що горіхи сприяють зменшенню ризику серцево-судинних захворювань, допомагають поліпшити зір, знижують ризик розвитку цукрового діабету, завдяки їм можна вивести шлаки з організму. І навіть в любовних справах вони незамінні, оскільки підвищують потенцію у чоловіків і лібідо у жінок.

Безумовно, таку їжу можна назвати делікатесом, але до розряду легкої її віднести не можна. Дієтологи радять з’їдати в день не більше жмені горіхів. Так що, насолоджуйтесь, але знайте міру.

Мед – не лише смачні солодощі, але і приголомшливий лікувальний продукт. До його складу входять магній, калій, залізо, мідь, марганець, цинк, фосфор, йод, вітаміни групи В. Вчені стверджують, що мед володіє тими ж лікувальними властивостями, що і рослини, з яких бджоли збирали пилок. Відповідно, різні сорти цієї смакоти допомагають при різних захворюваннях. Наприклад, при неврозах і проблемах із серцем краще вживати мед з липи і м’яти, при порушеннях травлення – з м’яти і материнки.

Крім того, будь-який сорт меду допоможе легко і швидко відновити сили і зміцнити серцевий м’яз. Його, зокрема, рекомендують їсти спортсменам за 30 хвилин до початку змагань. Тому, якщо ви ходите в спортзал, їжте мед. Для зміцнення загального стану здоров’я достатньо буде близько 6-ти чайних ложок цього корисного «нектару» на добу.

Яблука – відмінні помічники для шлунка. Вони найкращим чином допомагають у боротьбі з гнильними бактеріями. Вживаючи одне-два яблука в день, ви можете запобігти онкологічним та серцево-судинним захворюванням, а також швидко поповните запас необхідних мікроелементів.

Цей фрукт також допоможе підтримувати постійний рівень цукру в крові і зміцнить імунну систему. Невелика порада. Сьогодні більшість яблук з супермаркету покриті воском, перед їжею його бажано видалити. Найпростіший і вірний спосіб, як це зробити – обрізати шкірку ножем. Звичайно, краще купити яблука домашні і нічим не оброблені. До того ж, вони і коштувати будуть набагато дешевшими.

Банани – дивовижна їжа і багате джерело мікроелементів. Вони містять велику кількість вітаміну А, С і В6. Цей унікальний фрукт допоможе зняти стрес і поповнити заряд енергії. Банани – прекрасні помічники для кишківника. Він також корисний для серцево-судинної діяльності і мозкової активності.

Але не варто сильно захоплюватися бананами тим, хто схильний до повноти, оскільки з 100 грамами цього фрукта ви отримаєте 90 калорій.

Цибуля – панацея від багатьох захворювань. Вона знижує рівень цукру в крові, благотворно впливає на шлунково-кишковий тракт, на роботу печінки, серцево-судинної системи і щитовидної залози. Лікарі рекомендують його вживати при гіпертонії, зниженні зору, суглобовому ревматизмі та запальних процесах придатків. Цей овоч також очищає кров, стимулює обмінні процеси і виводить холестерин.

Про те, що цибуля поліпшує імунітет і лікує простудні захворювання, мабуть, знають навіть діти. Її єдиний мінус – неприємний запах. Тому, якщо ви вирішили побалувати себе свіжою цибулею, краще зробити це ввечері.

Не менш корисний і часник. Він чудово справляється з простудними захворюваннями, а також сприяє нормалізації мікрофлори шлунка, знищуючи шкідливі бактерії. Завдяки своєму багатому складу, часник надає не тільки протимікробну, але і знеболюючу, ранозагоювальну, антитоксичну і проти глистову дії. Крім того, він неймовірно корисний при авітамінозах, а також перешкоджає онкологічним захворюванням.

Вживаючи моркву, ви продовжите свою молодість і красу. Жоден інший овоч не містить стільки каротину, який перетворюється в організмі у вітамін А, як цей коренеплід. Якщо ви вирішите вживати його в тертому вигляді або зробивши фреш, значно поліпшите стан свого здоров’я. Морква виведе токсини і шкідливі речовини, нормалізує обмін речовин, очистить кров, підвищить активність всіх внутрішніх органів.

Якщо ви мрієте про красиву золотистому засмагу, перед поїздкою в теплі країни пийте щоранку протягом двох тижнів по 100 гр. свіжовичавленого морквяного соку. У нього потрібно додати пару крапель оливкової або соняшникової олії, оскільки без них корисні речовини овоча не будуть засвоюватися.

Включіть в свій раціон оливки.  Вітаміни, які містяться в цих плодах мають здатність оновлення клітин. Іншими словами, ви можете продовжити свою молодість. Крім того, оливки знижують рівень холестерину, запобігають захворювання шлунка, кишечника і печінки, сприяють утриманню кальцію в кістковій тканині, на 45% знижують ризик розвитку раку молочної залози.

А оливкова олія заповнить запаси вітамінів Е, А, D і К.  Намагайтеся заправляти салати саме цим маслом.

Дієтологи внесли в список найбільш корисних продуктів і деякі напої.

Зелений чай – надзвичайно корисний для організму. Причому, про це твердять в один голос і лікарі, і народні цілителі. Щоб переконатися в цьому самостійно, подивіться на жителів Сходу. Вони можуть похвалитися тривалим збереженням молодості і довгожительством. А ще краще спробуйте щодня пити зелений чай і ви побачите результат не з боку, а на собі.

При регулярному вживанні цього напою, покращиться робота шлунка, кишечника і печінки. Як відомо, краса йде зсередини. Ці органи відповідають і за чистоту шкіри. Цинк, який міститься в чаї, посприяє росту волосся і нігтів. А антиоксиданти подбають про профілактику ракових захворювань. Зелений чай також покращує імунну систему, знижує ризик інсультів і зміцнює зуби і ясна.

Молоко вважається дуже цінним для жіночого здоров’я. Для підтримки рівня кальцію досить випивати в день склянку цього напою. Особливо це рекомендується для вагітних жінок. Справа в тому, що кальцій, який міститься в молоці, практично повністю засвоюється людським організмом. Деякі лікарі радять вживати його ввечері і в підігрітому вигляді. Відомо, що молоко дуже довго обробляється шлунком і його не можна поєднувати ні з якими іншими продуктами.

До речі, думки вчених з приводу користі цього напою розходяться. Людям, які мають дефіцит лактози, від молока краще відмовитися.

Звичайно, ці продукти не зможуть допомогти вам впоратися з усіма проблемами, але їх вживання піде тільки на користь. Якщо вам потрібно підкоригувати свою вагу, потрібно суттєво збалансувати харчування.

Сподіваюся, корисні продукти продовжать вашу молодість і красу і наповнять ваше тіло невичерпною енергією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *