Головна > Мистецтво привабливості > Корисні поради > Натуральні жири vs трансжири

Натуральні жири vs трансжири

Натуральні жири vs трансжириВиявляється, зовсім не варто відмовлятися від жирної їжі, щоб зберегти стрункість. Ми завжди вважали, що жирна їжа шкідлива для здоров’я: підвищується холестерин, людина повніє.

Однак нові дослідження учених говорять про зворотне. Жир необхідний для нормальної життєдіяльності організму. Але тут важливо уточнити, який саме жир? Виявляється жир жиру – рознь!

Правильні жири

Якщо ви будете харчуватися “правильними жирами”, то вони принесуть користь вашій фігурі, волоссю і шкірі! У “хорошому правильному” жирі містяться важливі для організму корисні речовини, якими харчуються всі клітини людського тіла. З жирової тканини складається наш головний мозок, а “жировою сорочкою” захищаються наші нервові клітини. І тому в першу чергу недолік жиру позначається на інтелекті. Жири беруть участь у синтезі багатьох гормонів в нашому організмі.

Так що ж таке – “правильні жири”? “Правильні хороші” жири – це натуральні жири. Для живлення вибирайте жировмістні продукти, які не проходили термообробку.
Дуже корисні лляна і конопляна олія, натуральні жири, що містяться в горіхах і насінні, жирних сортах риби, в авокадо. На жаль самостійно виробляти жирні кислоти людський організм не здатний, тому він повинен отримувати їх разом з їжею.

У холодноводних видах риби (скумбрія, оселедець, макрель, анчоуси і осетер), містяться так звані жирні кислоти Омега-3, необхідні для зору, мозку, і сусідів. Ці жирні кислоти відіграють важливу роль у боротьбі з депресією, гіпертонією, у профілактиці шкірних захворювань. Існують і інші джерела жирних кислот Омега-3. Це – шпинат, цвітна капуста, брокколі, квасоля.

Погані жири

А тепер визначимося з поняттям “погані жири”.

“Погані жири” – це видозмінені кислоти. Їх називають трансжирами. Таких видозмінених жирних кислот в сирих продуктах немає. У великій кількості трансжири містяться в кондитерських виробах, цукерках з начинкою, в картоплі фрі і чіпсах. Від цих продуктів варто відмовитися. Вони шкідливі, калорійні і дуже небезпечні для здоров’я. Існує ще один з продуктів, якого слід уникати. Це – пальмова олія. Воно негативно впливає на печінку. Пальмова олія буває в складі деяких видів “швидкої локшини”, а також у багатьох сортах шоколаду.

Харчуйтеся правильно. Намагайтеся вживати тільки “корисні” жири і будьте здорові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *