Виробники косметики створюють все нові креми з колагеном, а дієтологи вирішили допомогти тим, хто не хоче або не може користуватися цими кремами. Забудьте про креми, колаген можна отримати з їжі!
Колаген є основним структурним компонентом дерми, одного з нижніх шарів шкіри. Він потрібен для гнучкості та підтримки шкіри в тонусі, його ще часто порівнюють з матрацом. Коли ми молоді, матрац досить твердий і пружний, але коли ми стаємо старшими, він починає трохи провисати.
Це відбувається по ряду причин. Частиною проблеми є те, що з віком, колагену в шкірі стає менше – після 25 років наші клітини поступово виробляють все менше і менше колагену.
Кінцевим результатом є «провисання матраца» – втрата гнучкості і поява зморшок.
Хоча багато кремів для обличчя за словами виробників містять магічний колаген, критики наполягають на тому, що молекули колагену занадто великі, щоб проникати в шкіру.
Тому замість того, щоб користуватися кремами, експерти-дерматологи і дієтологи визначили продукти, які допоможуть організму виробляти більше колагену.
Отже, продукти для пружної шкіри:
1. Сир тофу і соя
2. Жирна риба, наприклад, лосось
3. Шпинат
4. Чорниця
5. М’ясо індички
А ось цукор погіршує виробництво колагену, і краще звести його споживання до мінімуму.