У своєму житті ми проводимо багато паралелей: шукаємо зв’язок між кольором одягу і характером, кольором і настроєм, кольором волосся і особистістю … Але ось, як колір їжі впливає на організм людини, фізично і морально, про це говорять мало. Ось тому я і зайнялася цією темою, і повірте, мені є, що вам цікавого розповісти. Отже, приступимо:
1. Білі продукти
Білий колір – благородний, тому, все, чим ми харчуємося білого кольору, а це – молочні вироби (молоко, сир, сметана, сир), біле м’ясо, рис, гриби, квасоля, картопля та інші, насичують нас духовно, позитивно впливають на нашу нервову систему, роблять нас більш спокійними.
2. Помаранчеві продукти
О! Помаранчева їжа приносить нам радість і задоволення, адже це колір, який пробуджує наш організм, активізує, додає сил та ентузіазму. Крім того, це дуже хороший засіб для очищення вашого організму, видалення шлаків і інших неприємностей. Із серії помаранчевих ми вживаємо апельсини, грейпфрути, помаранчевий болгарський перець, моркву, гарбуз, абрикос.
3. Червоні продукти
Цей колір в психології вважається агресивним і кидаючим виклик оточуючим. У їжі те ж саме. Червоні продукти дають потужний поштовх енергії для продуктивної життєдіяльності, дають нам мотивацію до дій. (Це те, про що я говорила на початку, що продукти впливають не тільки на організм людини, але і на його психічне здоров’я і настрій). Серед червоних продуктів найбільш популярні у нас томати, болгарський перець, вишня, кавун, малина, полуниця, червона смородина і т.д.
4. Зелені продукти
А зелений колір – це мій улюблений! Він такий ніжний, непомітний, спокійний … Зелені продукти, такі, як капуста, салат, яблука, огірки, авокадо, ківі, виноград, ну і звичайно ж сама зелень (цибуля, петрушка, кріп, шпинат, щавель, селера, кінза ), дуже добре чистять організм, омолоджують його, позитивно діють на якомусь астрономічному рівні.
5. Жовті продукти
Як на мене, чудовий колір, дуже яскравий, сонячний, життєрадісний, тому хоч якийсь продукт з жовтеньких потрібно їсти кожен день для заряду позитивом! Але не перестарайтеся, бо ці продукти справляють на наш організм легкий послаблюючий ефект. І це добре, для тих, кому це необхідно. Так от, сюди відносяться лимон, диня, банан, жовтий болгарський перець, ті ж яблука, ананас, алича, жовті помідори, кукурудза.
Ви вже зрозуміли, що обходитися без продуктів якогось конкретного кольору ми не можемо, так як у кожного кольору своя місія. Всі за щось відповідають. Для оптимізації нашої з вами життєдіяльності дуже важливо “міксувати” продукти, якомога менше хімії, випічки, тіста, якомога більше весняних салатиків на оливковій олії, строкатих, красивих, і фруктів, адже це джерело вітамінів і корисних речовин, яка дарує нам молодість , бадьорість духу і позитивний настрій. Тим більше, що зараз весняна пора, і всі ми знаємо наскільки важливі вітаміни навесні.
А ви щось знаєте про вплив колірної гами їжі на організм людини? Поділіться з нами в коментарях!