Хімічні речовини, які містяться в зеленому чаї, позитивно впливають на клітини головного мозку, відповідальні за пам’ять і просторове навчання, виявили китайські дослідники.
Вони зосередили увагу на один з інгредієнтів зеленого чаю, який називається EGCG. Це антиоксидант, який, на думку вчених Третього військового медичного університету в Чунціні, може бути порятунком для тих, хто скаржиться на пам’ять.
«Ми припустили, що EGCG може поліпшити когнітивні функції, так як він впливає на нейрогенез, – розповіли автори дослідження. – Ми зосередили свої дослідження на гіпокампі – тій частині мозку, яка обробляє інформацію відповідає за її перехід від короткострокової до довгострокової пам’яті ».
Дослідники провели експеримент на мишах і встановили, що EGCG корисний для пам’яті за рахунок поліпшення розпізнавання об’єктів і просторової пам’яті.
«EGCG, і зелений чай, який містить його, здатні допомогти в боротьбі з дегенеративними захворюваннями і втратою пам’яті» – встановили вчені.