Німецькі вчені встановили, що фруктові і овочеві соки значно скорочують тривалість важкої застуди.
Дослідники з Інституту соціальної медицини, епідеміології і економіки охорони здоров’я провели 8-місячне дослідження про вплив американського препарату «Сік +». Одна частина добровольців щодня отримувала цей препарат, у той час як інша група одержувала плацебо.
Через всього два місяці результати показали: кількість хворих на застуду в обох групах була однакова. Проте в групі, що одержувала препарат, застуди були переважно легкими. Як результат, відбулося зниження кількості випадків середньої та тяжкої застуди приблизно на 20 відсотків.
Питання про те, чи призначений продукт для тривалого використання, щоб зменшити тяжкість симптомів і захворюваність застудою далі, може бути предметом майбутніх досліджень.
Також неясно, який конкретний механізм дії препарату. «Результати дослідження є, звичайно, позитивними, тому що вони показують, що деякі харчові добавки можуть пом’якшити тяжкість перебігу і наслідки застуди», сказав керівник дослідження професор Стефан Вілліх.