В молока є як противники, так і прихильники. Чи корисно воно насправді?
Дослідники з Гарвардського університету і Університету Вагенінгена оприлюднили свої висновки – вживання трьох склянок молока може знизити ризик серцевих захворювань на 18 відсотків.
З цим погодилися автори 17 аналогічних досліджень з Європи, США та Японії.
Дослідження також показало, що немає ніякого зв’язку між жирністю молочних продуктів і підвищеним ризиком інсульту або передчасною смертю.
Американські дослідники вважають, що підвищення рівня кальцію в організмі може знизити ризик смертності від раку на 25 відсотків.
«Молоко та молочні продукти – одні з найбільш живильних, при цьому вони доступні всім верствам населення і корисні тим, що містять корисні натуральні речовини, такі як кальцій, калій і білок» – вважає провідний автор дослідження Сінді Швейцер.
У документі наводяться дані австралійського дослідження, опублікованого в «Європейському журналі клінічного харчування». 16-річне дослідження 1529 австралійських дорослих показало, що люди, які вживають натуральні молочні продукти, мають на 69 відсотків нижчий ризик смерті від серцево-судинних захворювань.