Завдяки всіляким дослідженням, всі ми знаємо, що вітамін С вкрай корисний для нашого організму. Він позитивно впливає на величезну кількість хвороб: починаючи з серцево-судинних захворювань, закінчуючи інсультом і раком. Однак, ніхто до кінця так і не знає, які таблетки і в якій кількості потрібно пити, щоб таки наситити свій організм цим диво-вітаміном С. Тому, давайте насичуватися їм за допомогою природного харчування! А що для цього потрібно я вам зараз розповім.
1. Апельсин
50 мг вітаміну С на 100 грам
Цікаво, чому, коли ми говоримо про вітамін С, перше, що спадає нам на думку – це апельсин? А я вам розповім, це все рекламна кампанія у Флориді, яка досить ефектно представила світу корисність цього фрукта. До речі, вчені з’ясували, що навіть сам запах апельсиан робить людей щасливими!
2. Полуниця
60 мг вітаміну С на 100 грам
Відмінний вибір! Ця ягідка, знову ж таки, містить більше вітаміну С, ніж сам апельсин. А яка вона на смак … Полуниця свіжа, полуничне варення, пироги з полуницею … полуничні коктейлі, врешті-решт! І взагалі, трохи свіжої полуниці в низькокалорійному йоргурті, плюс апельсиновий сік стане відмінною підзарядкою на весь день.
3. Гуаява (Гуава)
228 мг вітаміну С на 100 грам продукту
Це суперфрукт! У доповненні до всіх його смакових якостей, він наповнений вітаміном А, дієтичним волокном, фолієвою кислотою і міддю. При цьому, про що, власне, і мова, в ньому в чотири рази більше вітаміну С, ніж в апельсині! Залишається тільки помити, почистити і нарізати цей чудо-фрукт, і вперед, насолоджуватися цією гавайською екзотикою, додаючи для смаку, як не дивно, соєвий соус або оцет з цукром. Можна також злегка поперчити.
4. Ківі
90 мг вітаміну С на 100 грам
Ці солодкі, одночасно кислі фрукти буквально напхані вітаміном С, при цьому в них калію більше навіть, ніж в банані! Мені дуже подобається, як ківі виглядає в салаті, а також він відмінно поєднується з полуницею. Маленькі чорні насінини додають екзотики будь-якій страві. Єдине, що мені не подобається, це, що ківі складно чистити …
5. Мускусна диня
40 мг вітаміну С на 100 грам
Якщо ви давно шукаєте хороше “джерело” вітаміну С, а також антиоксидантів поліфенолів, вам пора спробувати ці солодкі помаранчеві диньки! Це дуже соковитий фрукт, він має прекрасний смак, при цьому його можна поєднувати в фруктовому салаті з безліччю інших продуктів: тут і кавун, і в заправку якийсь нектар. Особливо дині гарні влітку, коли нікуди діватися від спеки, і спрага кожен день просто душить …
6. Малина
30 мг вітаміну С на 100 грам
Хто тут хотів отримати свою порцію вітаміну С? Стиглі солодкі червоні ягідки поспішають на допомогу! Вони дуже смачні, соковиті, їх можна їсти, як вприкуску, так і додавати в фруктовий салат. Ммм, я б зараз з’їла жменьку, шкода, що доведеться чекати до літа!
7. Помідор
10 мг вітаміну С на 100 грам
Ось воно – виправдання в поїданні піци чи пасти пізно ввечері в якусь п’ятницю! У соусі міститься вітамін С! Помідори також багаті потужним антиоксидантом – лікопіном, який допоможе вашій шкірі впорається з ультрафіолетовим випромінюванням. Хоча, це не означає, звичайно, що не потрібно користуватися сонцезахисними кремами. Я обожнюю помідори, особливо маленькі сорти. А ви знаєте, що в загальній складності помідори бувають 7500 видів? Тепер точно знаєте.
Ех, це лише мала дещиця продуктів, що містять вітамін С. Особливо я обожнюю дині і ягідки, хоча і від цитрусових ніколи не відмовлюся! А який пункт у вас викликав підвищене слиновиділення? Які ваші улюблені продукти, збагачені вітаміном С?