Головна > Цікаві факти > 7 корисних помаранчевих фруктів та овочів на кожен день

7 корисних помаранчевих фруктів та овочів на кожен день

7 корисних помаранчевих фруктів та овочів на кожен день

Фрукти і овочі помаранчевого кольору, сповнені бета-каротину і антиоксидантів і повинні бути обов’язковими у списку покупок. Живильні речовини в цих продуктах захищають вас від незліченних хвороб, включаючи рак і серцево-судинні захворювання. У той же час, вони низькокалорійні, що ідеально для тих, хто стежить за фігурою. Наповнюйте свій візок фруктами та овочами помаранчевого кольору і ваш організм подякує вам!

1. Апельсини

Жоден список помаранчевих овочів і фруктів НЕ буде повний без цієї цитрусової загадки. Апельсин є прекрасним джерелом вітаміну С, який захищає імунітет і перешкоджає захворюваннням.

Апельсини також багаті на клітковину, яка залишає відчуття ситості з мінімумом калорій і повною відсутністю жирів. Апельсин гарний на сніданок або обід, але також з нього виходять смачні смузі та фруктові салати.

2. Солодка картопля

Це смачні ласощі підходить на кожен день. Багата на бета-каротин, солодка картопля дуже корисна для організму. У той же час, в ній багато калію, який важливий для регулювання кров’яного тиску. Також солодка картопля знаменита клітковиною і вітамінами А і С. Спечіть солодку картоплю до вечері, полийте невеликою кількістю олії і приправте корицею. Або наріжте солодку картоплю кубиками і підсмажте на овочевій олії, посоліть, поперчіть і подавайте в якості гарніру.

3. Мускусна диня

Мускусна диня, напевно, – мій улюблений фрукт. Вона доступна цілий рік, але не може бути нічого краще, ніж часточка соковитої мускусної дині влітку. Шматочок цієї помаранчевої дині містить калій і більше 100 % денної норми вітамінів А і С. Додайте мускусну диню в фруктовий салат або насолоджуйтеся нею в якості снека.

4. Морква

Морква недорогий овоч і згадується я в безлічі рецептів. Я використовую сиру моркву в заправках і салатах і додаю в овочеві супи, смажений рис і жарке. Морква – смачний снек в поєднанні з пастою з нуту і заправкою з вершків. Морква багата на клітковину, калій, вітамін А, але зовсім низькокалорійна і не містить жирів. Про що ще може мріяти дівчині?

5. Болгарський перець

Не всі види болгарського перцю помаранчеві, але саме помаранчеві хороші в салатах або в якості наповнювача сандвічів Паніні. Також вони дуже смачні в фахитас! У помаранчевому болгарському перці величезна кількість вітаміну С, тому іноді вживаючи його в їжу дозволить зміцнити імунітет, що вбереже від захворювань, починаючи з звичайної застуди до раку. Ви дійсно не можете відмовитися від такого смачного продукту!

6. Гарбуз

Я не говорю зараз про консервований гарбуз. Свіжий гарбуз, що стосується корисних речовин, може багато нам дати, клітковину, калій, вітамін А включно. Використовуйте гарбуз у печиво або додавайте обсмажені кубики в ваш улюблений овочевий суп. Гарбуз також додає унікальний присмак до тако і Енчілада. Додайте дробленого гарбуза або гарбузове пюре в соус до пасти.

Ви не зможете з’їсти занадто багато цього продукту, але гарбуз додасть родзинку вашим улюбленим стравам і в теж час забезпечить організм мікроелементами.

7. Манго

Я люблю манго і коли їх продають зі знижками, здається, що настав мій День народження. Тарілка соковитого манго – це так смачно в спекотний літній день. Також манго добре для смузі. Я люблю змішувати манго з ягодами. Також я використовую манго в соусі сальса та літніх голубцях. М’який, але солодкий смак манго добре поєднується з авокадо, червоною цибулею, халапеньо, м’ятою і морквою. Додатково до всього, манго багатий на калій, вітамін А і С і залізо.

Який з цих фруктів і овочів ваші улюблені? Чи їсте ви їх самі по собі або в поєднанні з іншими продуктами? Якщо ви не пробували всі з них, саме час додати щось новеньке в ваш лист покупок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *