Серцево-судинні захворювання не рідкість у наш час. Вони виникають через порушення кровообігу. Майже кожен стикався з цією проблемою, яку називають однією з найнебезпечніших хвороб ХХ-ХХІ століття. Причини виникнення цих захворювань можуть бути найрізноманітнішими: неправильне харчування, вроджені дефекти, травми та багато іншого. Профілактика серцево-судинних захворювань можлива на дому. Для лікування можна використовувати відомі всім ягоди і фрукти.
1. Апельсин
Апельсин – його плоди корисні для профілактики атеросклерозу, а також ішемічної хвороби серця.
2. Абрикос
Абрикос – в його плодах міститься велика кількість калію (особливо в сушених плодах – курага та урюк). Саме ці сухофрукти рекомендується вживати в розвантажувальні дні для кращої роботи серцевого м’яза.
3. Виноград
Виноград – вживаючи його плоди або сік, підвищується тонус серцевого м’яза.
4. Яблука
Яблука – широко використовуються при хворобах серця, подагрі, ожирінні, гіпертонії. Для поліпшення роботи серця рекомендується робити розвантажувальні дні, вживаючи 300-400 грам яблук на добу. Яблука також допомагають позбутися зайвого жиру.
5. Гранат
Гранат – одна з найвідоміших ягід в світі, яку рекомендують при атеросклерозі, оскільки сік цього плоду чудово розчиняє вапняні відкладення на кровоносних судинах.
6. Грейпфрут
Грейпфрут – фрукт, який володіє антисклеротичними властивостями.
7. Полуниця
Полуниця – вважається дієтичним засобом, який використовують при серцево-судинних захворюваннях. Зазвичай застосовують такі пропорції для цієї ягоди: 2 стол. ложки трави полуниці на 2 склянки окропу, який треба настоювати протягом доби. Допомагає при підвищеному тиску, аритмії серця.
8. Персик
Персик – його плоди вживають при атеросклерозі.
9. Слива
Слива – корисна при гіпертонічній хворобі і атеросклерозі.
10. Чорна смородина
Чорна смородина – її плоди тонізують серцево-судинну систему, а ягоди і сік – лікують атеросклероз і гіпертонічну хворобу.
11. Шовковиця біла
Шовковиця біла – знижує кров’яний тиск.
12. Фейхоа
Фейхоа – цей екзотичний фрукт містить велику кількість йоду, у зв’язку з цим його сік вживають для профілактики захворювань щитовидної залози.
Для лікування серцево-судинних захворювань всі перераховані фрукти і ягоди мають особливе значення, оскільки застосовуються вже багато поколінь і довели свою працездатність в цій області.