Салати з помідорів будуть актуальні на будь-якому столі. Пропоную вашій увазі 10 рецептів різноманітних салатів з помідорів.
Помідори – дуже смачний продукт, а також дуже корисний.
1. САЛАТ З ПОМІДОРІВ З ЦИБУЛЕЮ
Інгредієнти: 6-7 стиглих помідорів, 2-3 цибулини, мелений червоний перець, сіль.
Приготування: попередньо вимиті помідори поріжте на шматки. Тонкими кільцями поріжте цибулю. Викладіть помідори і цибулю в один посуд та перемішайте, приправивши перцем і сіллю. Потім викладіть салат в блюдо, яке можна прикрасити тонкими кільцями цибулі і квіточками, вирізаними з помідорів.
2. САЛАТ з помідорів і огірків
Інгредієнти: 5-6 свіжих помідорів, 4 невеликих огірка, 3 столові ложки соняшникової олії, сіль, перець, трохи оцту, зелена або ріпчаста цибуля.
Приготування: огірки і помідори промийте під холодною водою. Потім поріжте тонкими кружечками огірки, а помідори – невеликими шматочками. Змішайте в салатниці огірки і помідори, додавши дрібно порізану цибулю. Зробіть соус з олії, солі, оцту і перцю і заправте салат.
3. Салат з помідорів з огірками і ЯЙЦЕМ
Інгредієнти: 3-4 помідори, огірок, яйце, кілька листків салату, половина склянки майонезу, зелень кропу.
Приготування: вимиті помідори, огірки і відварене яйце поріжте кружечками. Красиво оформіть на блюді листкову гірку з помідорів, огірків і яєця, посипте її дрібно порваним листям салату, полийте майонезом, і прикрасьте порізаним дрібно кропом.
4. САЛАТ З помідорів, солодкого перцю, ЯЄЦЬ І СЕЛЕРИ
Інгредієнти: 5 яєць, 2 болгарських червоних перцю, 4-5 помідорів, салатні листя, невелика цибулина, корінь селери, 100 г твердого сиру, салатний майонез – половина склянки, сіль, перець.
Приготування: попередньо зваріть круто яйця, дрібно наріжте їх, селеру і перець поріжте соломкою, дрібно нашинкуйте цибулю, додайте майонез і перемішайте. Поріжте скибочками помідори і присипте їх сіллю і чорним перцем. Візьміть блюдо, викладіть на нього листя салату, зверху розкладіть скибочки помідор, чергуючи їх з заготовленим яєчним салатом так, щоб у результаті вийшов листковий салат. Перед подачею присипте салат тертим сиром.
5. САЛАТ ІЗ помідорів, листя салату І ОГІРКІВ
Інгредієнти: 5 помідорів, 4 середніх огірка, склянка сметани, листя салату, гілочки петрушки, зелень кропу, трохи солі.
Приготування: ретельно промийте від піску листя салату і просушіть, потім наріжте їх тонкими смужками і у формі гірки викладіть на блюдо. На листі салату розподіліть порізані скибочками помідори і огірки. Не перемішуйте. Посоліть овочі і полийте сметаною. Прикрасьте дрібно порізаною зеленню.
6. САЛАТ З ПОМІДОРІВ З ЦУКРОМ
Інгредієнти: 7-8 невеликих томатів, половина склянки цукру.
Приготування: помідори акуратно вимийте і просушіть, потім поріжте їх на тонкі кружечки. Викладіть кружечки помідорів в салатницю і присипте цукром.
7. Салат з помідорів з бринзою
Інгредієнти: 8 стиглих помідорів, 100г бринзи, сметана (або рослинна олія) – половина склянки, зелень петрушки.
Приготування: помийте помідори і поріжте на шматочки, потріть бринзу на крупній тертці і додайте до помідорів. Заправте на свій смак сметаною чи олією, перемішайте і прикрасьте зеленню.
8. САЛАТ З помідорів, цибулі та ОРІХІВ
Інгредієнти: 5 середніх помідорів, половина склянки волоських горіхів, цибулина, 2-3 зубчики часнику, 3 столові ложки олії, чорний перець, дрібка солі.
Приготування: помийте помідори і поріжте кружечками, тонкими кільцями поріжте цибулю, подрібніть часник і перетріть з сіллю і олією. Дрібно поріжте волоські горіхи. Викладіть на блюдо помідори, зверху розподіліть кільця цибулі, посоліть, поперчіть, додайте перетертий часник з олією і всипте волоські горіхи. Все перемішайте і перед подачею на кілька годин поставте в холодильник.
9. САЛАТ З ПОМІДОРІВ З ЯЙЦЯМИ
Інгредієнти: 3 великих помідора, 2 яйця, гілочки петрушки, сіль і перець. Для соусу знадобляться: 4 столові ложки олії, 1 столова ложка цукру, по 1 чайній ложці оцту і гірчиці.
Приготування: змішайте всі продукти для соусу. Помідори і яйця поріжте кружечками, посоліть, додайте перець і полийте приготовленою заправкою. Прикрасьте листочками петрушки.
10. САЛАТ З ПОМІДОРІВ З ЯЙЦЯМИ І ЦИБУЛЕЮ
Інгредієнти: 4 великих помідори, 2 курячих яйця, 1 цибулина, сметана, сіль, перець, зелень кропу.
Приготування: Помідори, цибулю, варені яйця поріжте кружечками. Упереміж викладіть їх на блюдо, приправте сіллю і перцем, заправте сметаною. Дрібно нарізаний кріп посипте зверху на салат.
Один 10000 из рецептов салата Цезарь – с курицей, помидорами и яйцами – не для заправки, а просто отварными. Ярче и сытнее. Но обязательно салат с сухариками. И масляная заправка для салата Цезарь с чесноком и лимонным соком.