Головна > Розваги > Відпочинок > 5 правил, які потрібно пам’ятати для зарубіжної кухні

5 правил, які потрібно пам’ятати для зарубіжної кухні

5 правил, які потрібно пам'ятати для зарубіжної кухніБагато туристів в пошуках захоплюючих вражень готові долати тисячі кілометрів. Ось тільки враження ці, на жаль, часто підстерігають зовсім не тих, хто їх жадає. І не потрібно стрибати з парашутом або забиратися в печери. Досить просто заглянути в забігайлівку – і «гострі відчуття» не змусять чекати … Загалом, для того, щоб відпочинок запам’ятався не тільки постійним відвідуванням санвузла, потрібно пам’ятати декілька простих правил.

1. Японія

Багато мандрівників кажуть, що найнебезпечніша кухня – японська. По-перше, вона досить-таки гостра, по-друге – рясніє морськими делікатесами, які вимагають особливого приготування. Тому мандрівникам краще не вибирати страви, які їм не знайомі. Сама правильна тактика – їсти побільше рису і запивати чаєм.

2. Малайзія

Південно-Східна Азія може «порадувати» мандрівників великою кількістю спецій у своїх стравах. Особливо це відзначається в Малайзії, де страви часто присмачені каррі і чилі. Боятися цього не варто: приправи активізують процес обміну речовин, відновлюють життєві сили. Але якщо вам протипоказана гостра їжа, то попросіть заздалегідь, щоб вам додавали менше спецій.

3. Вода і спиртне

Говорячи про напої, згадаємо золоте правило: чим жаркіше, тим більше потрібно пити. Найкраще для цих цілей підходить мінеральна або питна вода. А от відносно спиртного принцип діаметрально протилежний: при спеці краще вживання алкоголю обмежити.

4. Єгипет і Індія

Як показує практика, найчастіше туристи страждають саме діареєю. Цікаво, що найбільше недужих цією недугою – в Єгипті та Індії. Обумовлюється це цілим рядом причин: високою температурою, відсутністю санітарних умов, поганою водою … Та й самі туристи бувають частенько винні у своїй хворобі: необачно купують в сумнівних забігайлівках їжу незрозумілого походження. Тут можна порадити приймати їжу вкрай акуратно, і заздалегідь, перед поїздкою, запастися різними засобами від розладу шлунка.

5. Бери не хочу

Чекає туристів і ще одна небезпека: принцип «бери – не хочу», часто практикується в заморських країнах. Наслідки надмірностей не менш сумні: це і порушення метаболізму, і отруєння організму. Не кажучи вже про перевантаження печінки і шлунка. Щоб  уникнути небезпеки, зовсім не потрібно відмовляти собі у всьому. Просто потрібно дотримуватися два простих правила:

Не брати більше, ніж можете з’їсти
Пам’ятати про сполучуваність продуктів

І намагайтеся прислухатися до внутрішнього голосу. Якщо він підказує, що страва виглядає підозріло, можливо, так воно і є. Нехай розбавлений, але інстинкт самозбереження присутній в кожній людині. Головне – почути, про що він говорить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *