Мило ручної роботи зможе стати не тільки цікавим хобі, але й гарним подарунком для рідних і друзів. Проявивши фантазію і вдосталь натренувавшись в домашніх умовах, цілком можна перетворити улюблене заняття в невеликий бізнес.
Іноді, звичайно, простіше купити звичайне мило в магазині і не мучитися з різними процесами приготування, але «своє» мило вийде набагато цікавіше, крім того самому можна визначити його аромат.
Процес виготовлення домашнього мила не дуже складний, він не вимагає якихось особливих матеріалів: не доведеться чіпати звіряток, або красти жир з клінік пластичної хірургії. Можна точно бути упевненим, що такого мила більше ні в кого не буде. Крім того задоволення від процесу перекриє всі грошові витрати.
Що потрібно для виготовлення мила
Мило. Бажано використовувати дитяче, оскільки воно дешево коштує не володіє сильними запахами.
Ефірні олії – лавандову, чайного дерева, лимонну.
Масла-основи – кедрове, мигдальне, обліпихове. Важливо, щоб воно не мало сильного запаху.
Наповнювачі – засушені пелюстки квітів або листя
Вода
Формочки
Посуд для парової бані
Всі ці інгредієнти легко знайти в будь-якій аптеці.
Процес виготовлення мила
Спочатку натріть мило не дрібній тертці. Щоб не було стільки пилу перед цим можна покласти мило на деякий час на батарею або на сонці.
Далі треба взяти 2-3 ложки масла-основи або кілька різних масел. Додати 1 ложку гліцерину, все перемішати і помістити на парову баню.
Після того, як маса трохи прогріється, додайте в посуд мило. Краще сипати невеликими порціями і постійно перемішувати. Так мило розтопиться швидше. Підливайте гарячу воду.
Коли мило буде схоже на рідке тісто, додайте кілька крапель ефірних олій. Після додавання кожної з них не забувайте перемішувати масу. Якщо спочатку мило мало не дуже приємний запах, можна додати трохи більше ефірних олій.
Далі засипте наповнювач і добре перемішайте. Деякі радять в якості наповнювача перемелену каву. Таким чином ви можете приготувати скраб для шкіри. Також підходить в якості наповнювача і кашка з перетернтих тропічних фруктів, наприклад, з банана.
Розлийте мило по невеликим формочках. Після того, як воно охолоне, помістіть в холодильник.
Щоб при вийманні мила з формочок не пошкодити форму, покладіть формочки в миску з гарячою водою на кілька хвилин.
Мило підсушують 1-2 дні. Потім воно готово до використання!
Виготовлення мила в домашніх умовах – це постійні експерименти з ароматом, кольором, формами і наповнювачами.