Головна > Розваги > Своїми руками > Мило ручної роботи – натуральна косметика у Вас вдома!

Мило ручної роботи – натуральна косметика у Вас вдома!

Мило ручної роботи - натуральна косметика у Вас вдома!У великих містах все частіше з’являються затишні магазинчики, як зовні, так і по внутрішньому наповненню, які дуже нагадують кондитерські: якщо не дивитися на вивіску, а довіритися власним зору, то цілком можливо спробувати на смак … мило!

Хоча, слід визнати, що якось не вкладається в голові, чи можна називати всілякі тістечка і торти, виконані в натуральну величину, прикрашені привабливими і апетитними фруктами-ягодами, просто милом?

У цих миловарнях – кондитерських Ви напевно надовго затримаєтеся, спокушені не тільки формами цього чудо-мила, але і екзотичними інгредієнтами: є мило з справжніми “живими” квітами, захованими під прозорою фантастично ароматною плівкою, є також твори, що складаються з безлічі “філейних” частинок заморських засушених фруктів, присмачених пелюстками ще більш екзотичних рослин і трав.

Тут у кожному неповторному екземплярі – цілі набори природних компонентів, що включають тонкі ефірні олії. Перелік інгредієнтів викликає захоплення у будь-якого гурмана, а тим більше – у справжніх “меломанів”: пачулі, мигдаль, ши, іланг-іланг, авокадо, м’ята, лаванда, евкаліпт і апельсин, а також хвоя і так до безкінечності!

Звичайно, на відміну від звичайного шматка мила ці неповторні рукотворні вироби, безумовно, виграють. Правда, зроблені в єдиному екземплярі, вони бувають досить дорогі для нас, щоб використовувати їх за призначенням.

Якщо для бюджету покупка ексклюзивного, зробленого руками миловара мила – це марнотратство, то відносно легко можна, при бажанні, навіть заощадити, спробувавши власними силами створити свій “чудо-мило-ексклюзив”! Прямо в домашніх умовах! До того ж, обираючи той рецепт, який Вам більше до душі.

Проведемо невеликий майстер-клас

Отже, натріть на тертці шматок дитячого мила. Потім змішайте отриману стружку з двома столовими ложками молока, додатково підливаючи в утворену суміш приблизно сто міліграмів води. Отриману кашку ставимо на водяну баню і в процесі додаємо чайну ложку гліцерину і корисні добавки на Ваш вибір (від ромашкового настою до шматочків сухофруктів).

Переливаємо однорідну масу, яка утворилася у формочки, і залишаємо їх на пару-трійку годин у холодильнику. Після охолодження викладаємо з формочок і протягом тижня даємо милу просохнути при кімнатній температурі.

Ось і все! Тепер Ви, власниця цього пахучого мила, зробленого до того ж, за Вашим неповторним, секретним рецептом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *