Всі хочуть виглядати стрункими і красивими, при цьому докладаючи мінімум зусиль, адже для того щоб залишатися завжди в нормі достатньо всього кілька вправ в день і правильне харчування.
Меню на тиждень, яке висить на холодильнику, здатне допомогти найбільш гармонійно і правильно спланувати прийом їжі протягом дня для того щоб не переїдати. Так, подивившись численні рецепти в інтернеті або кулінарних книгах і склавши список страв на тиждень, можна запобігти повторення однакових і максимально урізноманітнити меню. Знаючи основні закони харчування кожна людина може істотно поліпшити структуру харчування і як наслідок – зможе вірно підібрати продукти харчування і скласти збалансований раціон, маючи навіть достатньо обмежені фінансові можливості. Тому, аж ніяк не обов’язково бути багатим, для того щоб залишатися завжди здоровим.
Харчування людини, яка хоче бути в формі має бути обов’язково збалансованим, маючи достатню кількість як білків, так і жирів з вуглеводами. А якщо вам необхідно схуднути, то цілком достатньо витрачати більшу кількість енергії, ніж отримує організм. Сучасними вченими доведено, що набрати зайву вагу можна практично від будь-якої їжі і навіть від, як здається на перший погляд зовсім дієтичних, фруктів: адже чим менше люди споживають, тим менше при цьому виділяється енергії, з’являється постійне відчуття втоми – люди менше рухаються і в підсумку накопичується жир.
Пам’ятайте для того що б залишатися завжди в нормі необхідно дотримуватися елементарних принципів збалансованого харчування:
– Якщо суттєво обмежити кількість вуглеводів, то звичайно організм буде спалювати білки з жирами, але під час їх розпаду утворюються дуже шкідливі речовини, які можуть привести до отруєння організму;
– Якщо практично виключити білок, буде страждати імунітет, а шкіра стане більш сухою і в’ялою, нігті почнуть ламатися а волосся буде тьмяним;
– Не можна повністю виключати жири, адже вони потрібні для збалансованої роботи печінки, хоча для нормального функціонування організму цілком достатньо споживати жирів не більше 25% від всієї добової калорійності;
– Безпосередньо процес приготування їжі потрібно робити так, щоб намагатися зберегти в продуктах максимально можливу кількість поживних речовин, саме тому краще всього готувати їжу на пару, варити або тушкувати, а крім того включити в меню різні овочеві та фруктові салати.