Що корисно для нирок

Що корисно для нирок

Здоров’я нирок є обов’язковою умовою для нормального функціонування всього організму, оскільки вони відповідальні за виведення продуктів обміну, токсинів, надлишку солей і води. Нирки регулюють склад крові і відповідають за регулярне очищення організму від чужорідних сполук. Щоб попередити виникнення проблем зі здоров’ям, важливо знати, що корисно для нирок. Турбота про здоров’я нирок допоможе запобігти розвитку серйозних захворювань, активізує виведення з організму шкідливих речовин і продовжить фізичну та інтелектуальну молодість людини.

Корисне харчування для нирок

Як правило, сувора дієта призначається при вже наявних захворюваннях нирок. У якості ж профілактики вводять обмеження на алкогольні напої, гострі та пряні страви, каву і шоколад. При нефротичному синдромі, гломерунефріте, ниркової недостатності, необхідно обмежити надходження білка, дозволене ж кількостей білка має компенсуватися за рахунок риби, нежирних сортів м’яса і птиці, яєць. Із способів приготування перевагу потрібно віддавати варінню або запіканню продуктів. Харчування при хворобах нирок має бути добовим і калорійним.

Обов’язковою умовою корисного харчування для нирок є обмеження кухонної солі. Якщо до проблем з нирками додається ще й підвищений артеріальний тиск, то дієта повинна бути без солі. Для нирок корисно вживання в їжу вегетаріанських супів, страв на основі круп, картоплі і макаронів. Можна вживати вершкове і рослинне масло, компоти, киселі, фрукти і овочі. А ось кисломолочні продукти можна їсти тільки в рекомендованих кількостях.

Соки для здоров’я нирок

Для підтримки і нормалізації роботи нирок, можна влаштувати курс так званої сокової терапії. Найбільш ефективними вважається вживання морквяного, лимонного соку, а також приготовленого із зелені й коріння петрушки, пастернаку і селери. Соки можна приймати як окремо, так і робити мікси. Головне – це щоб соки були свіжоприготованими. Вибір соку, необхіднна щоденна його кількість і тривалість застосування повинен призначати тільки лікар.

Сік із зелені і коренів петрушки прекрасно виводить солі з організму, сприяє нормалізації функцій нирок, надниркових залоз і щитовидної залози, зміцненню капілярів, У клінічних випробуваннях було доведено, що при вживанні соку з петрушки підвищується тонус гладкої мускулатури матки, кишечника, сечового міхура, збільшується жовчовиділення і багато іншого.

Пастернак використовується для попередження нападів стенокардії при коронарної недостатності і неврозах серця, що супроводжуються коронароспазму, при спастичних явищах, ниркових і шлунково-кишкових захворюваннях.

Норма споживання соку регулюється в залежності від віку людини. Для людини середніх років і середньої маси тіла бажано випивати 200 г свіжовичавленого соку вранці натощак. Можливо споживання і 2, і 3 рази на день, що регулюється індивідуально.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *