Люди, що страждають на діабет, можуть жити здоровим, повноцінним життям, контролюючи рівень цукру у себе в крові. Для цього обов’язково потрібно пройти консультацію зі своїм лікуючим лікарем, який пропише необхідні ліки, фізичні вправи і розпорядок дня.
Також існує перелік необхідних продуктів для діабетиків, з низьким вмістом жирів і високим вмістом поживних речовин – вони є важливим елементом для підтримки гарного самопочуття.
1. Квасоля
Квасоля багата на клітковину, яка дає необхідну енергію, що тримає рівень цукру в крові стабільним. Вона також може знизити рівень холестерину і насичує організм кальцієм.
Якщо ви знаходитесь на програмі втрати ваги, настійно рекомендуємо вживати в їжу бобові, це відмінний продукт з низьким вмістом жиру і відмінним джерелом білка.
Квасолю можна готувати різними способами – відварити, підсмажити, потушити з овочами або м’ясом, додати в суп або рагу.
2. Молочні продукти
Ті люди, які споживають не менше 1200 мг кальцію в день, менше схильні до ризику захворювання на діабет. Обов’язково включіть в свій раціон нежирне молоко, сир і йогурти.
3. Лосось
Червона риба – фантастичне джерело омега-3 жирних кислот, які знижують ризик серцево-судинних захворювань і підвищують резистентність до інсуліну. Також це джерело вітаміну D. Щоб отримувати достатню кількість поживних речовин, вживайте форель або лосось не менше двох разів на тиждень.
4. Ячмінь
Ячмінь багатий на той тип клітковини, який сприяє зниженню шкідливого холестерину і не дає тілу поглинати його. Навіть 3 грами ячменю в день може знизити рівень холестерину на 8%. Ячмінь також покращує загальне самопочуття!
5. Вівсянка
Вівсяна крупа може стабілізувати рівень цукру в крові, так як вона допомагає організму поглинати вуглеводи більш повільним темпом.
Їжте вівсянку на сніданок або, для різноманітності, зробіть з неї млинці, печиво або спечіть хліб. Також її можна використовувати як інгредієнт для м’ясного рулету.
6. Зелені овочі
Це відмінне джерело білка і кальцію, а їх різноманітність дає нам можливість кожен день їсти різні салати та інші страви із зелені. Наповніть свою корзину листям салату, зеленню буряка, кропом, петрушкою, кінзою, базиліком, зеленою цибулею, крес-салатом – і ви отримаєте джерело корисних вітамінів і мінералів.
Зелені овочі також багаті на фолієву кислоту, необхідну живильну речовину для вагітних. Особливо це важливо для жінок з гестаційним діабетом, так як фолієва кислота може запобігти дефектам нервової трубки.