Головна > Мистецтво привабливості > Корисні поради > 10 кращих натуральних імуностимуляторів

10 кращих натуральних імуностимуляторів

10 кращих натуральних імуностимуляторівГрамотно підібрана їжа не тільки джерело енергії і задоволення, але й потужний імуностимулятор. Багато продуктів містять комплекси речовин, підвищуючих захисні властивості організму і дозволяючі пережити саму неприємну пору року. Отже, щоб посилити захисні властивості організму, робимо ставку на 10 харчових друзів імунітету.

1. Овочі та зелень

Містять безліч вітамінів, мікроелементів і антиоксидантів. Гарбуз і морква багаті бета-каротином – природним імуномодулятором, брокколі і солодкий перець насичені вітаміном С; часник, цибуля і імбир мають здатність пригнічувати ріст хвороботворних бактерій.

2. Фрукти, сухофрукти та цитрусові

Не тільки смачні, але і дуже корисні – в них безліч вітамінів, які наповнюють тіло енергією і підвищують настрій. Крім того, це хороша альтернатива шкідливим солодощам.

3. Каші і цільнозерновий хліб

Каші і цільнозерновий хліб – джерела вітамінів групи В, відповідальних за нормальну роботу мозку і гарний настрій. Також вони багаті клітковиною, яка прекрасно очищає організм від токсинів.

4. Нежирне м’ясо

Нежирне м’ясо – головний постачальник тваринного білка, який дарує сили і надовго вгамовує почуття голоду. У яловичині багато заліза, що відповідає за нормальне кровотворення; в курятині – цинку, відповідального за імунітет.

5. Риба і морепродукти

Риба і морепродукти – джерело поліненасичених жирних кислот, які зміцнюють судини і захищають від атеросклерозу. Не відсутні в них і мікроелементи (йод, калій, кальцій, магній, цинк), які активізуть обмін речовин.

6. Горіхи

Горіхи (сушені, без солі) і гарбузове насіння багаті рослинним білком, мікроелементами, які володіють антибактеріальними властивостями.

7. Мед

Мед – концентрат біологічно активних речовин. Живить організм вітамінами та мікроелементами, володіє антибактеріальними властивостями.

8. Яйця

Яйця, в тому числі перепелині, – джерело білка, вітамінів і мікроелементів.

9. Нежирні кисломолочні продукти.

Нежирні кисломолочні продукти – натуральний йогурт, кефір, закваска, нежирний сир. Містять молочнокислі бактерії, які нормалізують склад кишкової мікрофлори. В результаті організм краще відображає атаку бактерій.

10. Гарбузова, оливкова, горіхова олія

Гарбузова, оливкова, горіхова олія – постачальники корисних жирних кислот, вітамінів і прекрасна заміна жирним заправкам на зразок майонезу.

Піклуєтеся про своє здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *