Нашій шкірі, як і нашому організму, дуже важливі вітаміни. У першу чергу вітаміни уповільнюють процес утворення зморшок. І головним серед вітамінів, що забезпечує нам гарне молоде обличчя, є вітамін С. Підживлюючи свою шкіру вітаміном С, ви побачите як дрібні зморшки будуть розгладжуватися, а глибокі не утворюватимуться. Адже глибокі зморшки це наслідок неуважного ставлення до дрібних зморшок, з якими боротися набагато простіше.
Чому дієтологи, та й косметологи, рекомендують їсти свіжі овочі та фрукти? Тому що при тепловій обробці вітамін С руйнується. Найбільший вміст вітаміну С зберігається в свіжих і квашених продуктах, а також у свіжовичавленому соці.
Ще один вітамін, який впливає на колір нашої шкіри – це біотин або вітамін Н. Він міститься в жовтку яєць, горіхах, печінці, молоці. Брак білка також буде негативно позначатися на стані шкіри. Тому важливе вживання риби та м’ясних продуктів, більшою мірою білого м’яса курки та індички.
Ензими – ще один істотний фермент, дефіцит якого призводить до серйозних захворювань. Недолік цього ферменту призводить до уповільнення процесу відновлення клітин, а також до порушення процесу травлення. Ензими існують тільки в сирих продуктах. Також слід знати, що ензими здатні руйнуватися в нашому організмі від надмірних стресів, непомірного споживання алкоголю, чорного чаю і кави.
Судинні зірочки на обличчі – це явний дефіцит вітаміну С, який, до речі, виробляє колаген. Малий вміст колагену в клітинах веде до підшкірним крововиливів, а також до шорсткості шкіри.
Споживайте побільше помідорів, солодкого перцю, смородини, свіжої або квашеної капусти і ви забезпечите собі регулярне надходження в організм цього важливого вітаміну. Частіше балуйте себе смачними овочевими салатами, у складі яких помідори, перець, оливки, зелень, часник і оливкова олія. Ось вам простий і дуже смачний рецепт весняно-літнього салату. Взимку частіше вживайте квашену капусту, салат з якої можна урізноманітнити посіченою і злегка бланшированою кропивою, відварним яйцем і знову ж оливковою олією. Заморозьте на зиму в сухій заморозці смородину і всю зиму підгодовуйте себе цим цілющим продуктом.