Як втратити калорії?

Як втратити калорії?Будь-яка дієта – це, перш за все, обмеження калорійності раціону. Скорочуючи число калорій, ми змушуємо організм потихеньку використовувати жирові запаси на вироблення необхідної для підтримки життєдіяльності енергії. Найцікавіше, що якщо не ганятися за дієтами, а зосередитися виключно на підрахунку калорій, можна дозволяти собі і солодке, і борошняне, і алкоголь, які категорично забороняються іншими дієтами. Звичайно, доведеться вибирати – шматочок улюблених ласощів може «коштувати» левової частки денної калорійності раціону, зате вам не доведеться мучитися над тарілкою квашеної капусти, мріючи про тістечко. Якщо воно «вписується» в загальний обсяг калорій на день, ви можете його з’їсти!

Щоб зрідка дозволяти собі харчові надмірності, варто зробити основою раціону овочі, а також злаки. Каша на сніданок, овочевий суп на обід і салат на вечерю не дадуть відчувати голод, але при цьому забезпечать всіма необхідними вітамінами.

Порівняйте – склянка пропареного рису містить приблизно 200 калорій, а склянка дрібно нарізаних кабачків, помідорів або моркви – порядку 50. Огірки або капуста – і того менше. Маложирне молоко втамовує голод, але не дає зайвих калорій. Повністю знежирене молоко дієтологи пити не радять.

Смачно та корисно – вегетаріанська піца з перцем, помідорами, баклажанами. Якщо доповнити їх морепродуктами, вийде відмінне блюдо, яке можна з апетитом з’їсти, але при цьому не мучитися докорами сумління з приводу зайвих складок на талії. На такому раціоні вони почнуть швидко танути без сліду.

Дуже важливо розуміти, що ви нічого собі не забороняєте – шматочок ковбаси, скибочка торта або трошки шоколаду цілком припустимі. Забороняючи собі що-небудь, ми мимоволі починаємо думати саме про те, чого їсти не можна. Саме це і призводить до зривів і обжерливості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *