Головна > Мистецтво привабливості > Дієти та схуднення > Роздільне харчування для схуднення

Роздільне харчування для схуднення

Роздільне харчування для схуднення

У списку ефективних дієт роздільне харчування для схуднення займає топові місця. Не тільки тому, що ця дієта проста і логічна, але в першу чергу тому, що вона працює.

Розроблена доктором Шелдоном, дієта науково обгрунтована і підтверджена багаторічними випробуваннями. У неї є маса послідовників. Може бути, випробувавши її, таким відданим прихильником станете і ви.

Принцип у роздільного харчування один і вельми простий :

так як для перетравлення білків або вуглеводів потрібні абсолютно різні середовища, то необхідно розділити в часі (з інтервалом не менше 2х -4х годин ) вживання тих і інших, щоб забезпечити максимальну ефективність травлення.

А ось нюансів, складових основи, хоч відбавляй.

1. Ділення продуктів

Всі продукти розділені на три групи:

– Ті, яким для перетравлення потрібно кислотне середовище – це переважно білкові продукти: яйця, нежирне м’ясо, нежирна риба , сири, молочні продукти, бобові, горіхи і насіннячка.

– Ті, яким для перетравлення потрібне лужне середовище – це крохмалисті продукти і цукри: випічка, картопля, цукор, мед, варення, джеми і хліб.

– Живі продукти, які не проходять теплову обробку, а тому в складі своєму вже містять ферменти для повноцінного переварювання: фрукти, не крохмалисті овочі, зелень, ягоди, сухофрукти, свіжі соки і сухе вино.

2. Поєднання продуктів

З живими продуктами поєднуються в одному прийомі їжі або білки, або крохмалисті продукти. Окремо розглядаються диня, сир, молоко, їх вживають ізольовано від інших продуктів.

Погані поєднання це: два різних білка ( наприклад, яйця і м’ясо), білок і кислі фрукти, крохмалі і кислі фрукти, жири і білки, цукри і білки. Гриби нейтрально поєднуються з білками і з крохмалями.

Для більш детального проходження рекомендаціям розроблені спеціальні таблиці сумісності продуктів .

3. Вживання рідини

Пити необхідно за півгодини до їжі, або ж після, через, мінімум, пару годин. Це робиться, щоб не допустити розведення травних ферментів, що призведе до погіршення перетравлення.

4. Вживання клітковини

Фрукти і свіжі овочі краще засвоюються за півгодини до основної їжі, цим запобігається бродіння.

5. Частота і час прийому їжі

Їсти потрібно, тільки коли з’являється відчуття справжнього голоду. Їжу приймати повільно, ретельно пережовуючи, щоб обробити ферментами слини.

Ось такі дрібниці перетворюють дотримання дієти в дуже захоплюючий квест, під назвою: «А що можна? » насправді ж, виконання рекомендацій представляє труднощі тільки на перших порах. Далі дієта дотримується легше і навіть із задоволенням. Але є ризик, що один раз вирулювавши на роздільне харчування, організм відмовиться приймати згодом звичайну змішану їжу.

Для схуднення роздільне харчування – просто знахідка. З його допомогою в клініці лікаря Шелдона виліковували порушення обміну речовин, шлунково-кишкові захворювання і порушення процесів травлення, пов’язані з неправильною роботою ферментних систем.

Особливої ​​згадки заслуговує повноцінність такого раціону. Свідомо не обмежуючи себе в кількості з’їдженого, тим не менш, починаєш їсти менше, відчуття голоду з часом турбує рідше. А між тим, їжа залишається різноманітною і адекватною енергетичним потребам.

Та й відгуки в інтернеті вельми і вельми вражаючі. Так що, є сенс спробувати роздільне харчування для схуднення, якщо у вас виникло бажання скинути зайві кілограми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *