Головна > Мистецтво привабливості > Дієти та схуднення > Користь картоплі для тих, що худне

Користь картоплі для тих, що худне

Користь картоплі для тих, що худнеБагато жінок, які люблять картоплю, почали виключати її зі свого раціону харчування. Страх перед зайвими калоріями змушує відмовлятися від одного з найулюбленіших продуктів.

Чи так вже страшна картопля? Давайте подивимося, що пише про картоплю та інші «страшні» продукти відомий фітнес – тренер і фахівець з правильного харчування Майк зі штату Невада, США.

«Мені хотілося б почати невелику дискусію на тему« користь і шкода картоплі «. Я вирішив написати про це, так як багато професіоналів в області здоров’я та фітнесу таврують картоплю, як поганий вибір для дієти через те, що картопля, на їхню думку, підвищує рівень цукру в крові. Деякі навіть доходять до того, що радять взагалі уникати вуглеводів.

Звичайно ж, я абсолютно згоден, що білий хліб і очищений (рафінований) білий цукор – це два найгірших продукта, якими ми можемо нагодувати своє тіло. Але я абсолютно не згоден з тим, що необхідно уникати всіх і особливо «білих» вуглеводів.

Останнім часом було багато розмов про кольорові продукти і про захисні антиоксиданти, які вони містять. Радять звернути увагу на колір і триматися подалі від білого. І справді, продукти яскравого кольору дуже корисні, але було б великою помилкою виключити з харчування все біле. У світі дуже багато білих продуктів, до складу яких входять необхідні елементи, які більше ніде не зустрічаються. Ось кілька прикладів.

Як на рахунок цибулі та часнику? Вони обидва білого кольору і наповнені вщерть захисними елементами, вітамінами та мінералами, які дуже важко знайти в звичайному раціоні.

Ще одним прикладом білих продуктів, корисних для нас, є цвітна капуста. Вона містить вітамін C, клітковину і багато інших корисних речовин.

Не так вже багато людей знають, але навіть білі гриби, (маються на увазі шампіньйони) мають високий рівень унікальний поживних елементів і антиоксидантів.

Тепер до іншого прикладу.

Біла картопля (яка, до речі, може бути знайдена в червоних, жовтих, фіолетових і інших кольорах). Причина, по якій вона відкидається, вже згадувалася.

Якщо в загальному можна сказати, що продукти з низьким вмістом цукрів допоможуть вам скинути жир швидше, ніж продукти з високим, це далеко не вся правда. Багато інших факторів визначають, як ваше тіло реагує і переробляє вуглеводи, які ви поглинаєте.

Наприклад, відомо, що кавун має високий рівень цукрів. Однак у звичайній порції кавуна надто мало цукру для вашого тіла, щоб почати накопичувати жир просто тому, що ви з’їли цей фрукт. Вам доведеться з’їсти величезну кількість кавуна щоб отримати достатню кількість грамів вуглеводів та, як наслідок, негативний ефект.

І це, якщо не згадувати про те, що кавун – відмінне джерело вітамінів, мінералів і немає сенсу уникати його.

На мою думку, шоколадні батончики, тістечка та пиріжки роблять нас товстими, а не кавуни, морква та картопля.

Крім того, поєднання продуктів дуже важливе, адже має значення, як наше тіло переробляє вуглеводи і пов’язані з ними цукор в крові, а також важлива інсулінова реакція, яку ми отримуємо.

Наприклад, якщо ви змішайте вуглеводи з високим рівнем цукристості з додатковим джерелом клітковини, здоровими жирами або навіть з деякими білками, у багатьох випадках цукор в крові буде знижений значно тим, як ви скомбінували продукти. Повертаючись до мого предмета розмови, біла картопля – джерело здорових вуглеводів доти, поки ми її вживаємо в правильному виді  – з шкіркою, і будь-ласка, не руйнуйте її остаточно у фритюрі!

Картопля-фрі – найшкідливіший продукт харчування, колись винайдений, але тільки тому, що ми остаточно руйнуємо картоплю, занурюючи її в киплячий жир. Особливо якщо їсти її на ніч.

Пам’ятайте, що картопля містить стільки вітамінів і мінералів, що весь список неможливо навіть перерахувати. І, крім того, з’їдаючи шкірку, ми отримуємо додаткове джерело клітковини.

З приводу картоплі і її корисності був проведений експеримент, коли учасники їли 7-9 картоплин на день протягом тривалого часу. В кінці експерименту з’ясувалося, що ті, хто їв картоплю, навіть втратили вагу! Можу уявити, що їхні шлунки були просто так заповнені проклятою картоплею, що люди просто не могли більше нічого в себе впихнути.

Середнього розміру картоплина містить 100-120 калорій, можу вас запевнити, що ви не будете голодувати, з’їдаючи 7-9 штук в день.

Звичайно ж, я ніколи не пораджу захоплюватися такими екстремальними дієтами, але хочу підкреслити, що вживати зрідка картоплю можна, це не зашкодить вашій дієті, особливо якщо ви поєднуєте її з іншими овочами, що містять багато клітковини і, може бути, здорові жири і трохи білка.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *