Головна > Мистецтво привабливості > Дієти та схуднення > Корисні продукти з негативною калорійністю

Корисні продукти з негативною калорійністю

Корисні продукти з негативною калорійністюВсе частіше останнім часом люди цікавляться інформацією про продукти з негативною калорійністю. Така суперечлива назва привертає інтерес багатьох неспроста, адже всім відомо, що будь-який продукт харчування має калорійність, яка ніяк не може бути негативною. Калорійність продуктів – це енергія, яку ми отримуємо з них, але існує ряд продуктів, на перетравлення яких організм витрачає більше енергії, ніж становить калорійність даного продукту.

Саме цей принцип використовують в системі схуднення прихильники продуктів з негативною калорійністю. Вони вважають, щоб домогтися скидання ваги, можна їсти що завгодно, доповнюючи свій раціон продуктами з негативною калорійністю, але все це не більше ніж казка.

Наприклад, якщо ви з’їдаєте тістечко з калорійністю в 500 ккал, а слідом за ним продукт на 100 ккал, при якому організм витратить 150 ккал на його переробку, то не потрібно бути генієм математики, щоб зрозуміти, що нульового результату немає і бути не може. Безумовно, можна спробувати дієту з продуктами, що мають негативну калорійність, але всі ці дієти мають дуже коротку дію. Якщо застосовувати тривалий курс схуднення, слідуючи цій системі, то можна дуже сильно підірвати своє здоров’я.

Потрібно розуміти, що при введенні в раціон тільки продуктів з негативною калорійністю, у вас не вийде схуднути легко і швидко, оскільки організм весь час буде відчувати безперервне відчуття голоду. Більш того, він не буде отримувати всіх необхідних мікроелементів, вітамінів та поживних речовин. У групі таких продуктів дуже мало всіх перерахованих вище речовин. Як правило, в неї входять всі трави, зелень, овочі й коріння.

Щодня харчуючись тільки такими продуктами, ви не зможете вгамувати голод, а якщо говорити про жири і білки з негативною калорійністю, то вони не існують зовсім.

Групи продуктів з негативною калорійністю

1. Це всілякі овочі, на переробку яких організм витрачає дуже багато енергії. Серед цієї групи можна виділити капусту і селеру. Організ на їх перетравлення витратить багато калорій, а відчуття насичення після прийому їжі залишиться на дві-три години.

2. Білкові продукти. Як було сказано вище, таких продуктів не існує, але справедливості заради, варто відмітити, що на переробку будь-якого білка організм витрачає масу енергії. Для втрати зайвих кілограмів краще вибирати нежирне м’ясо, курячу грудку, телятину, нежирну рибу. Від яєць вартує зовсім утриматися, хоча дієтологи допускають вживання білка, але настійно не рекомендують вживати в їжу жовток. З рослин в цю групу можна віднести бобові: квасоля, горох, сочевиця, боби.

3. Вода. У цій рідині відсутня калорійність як така, але для хорошої роботи кішківника потрібно випивати мінімум два літри очищеної води в день, навіть при холодній морозній погоді. У цю ж групу можна віднести зелений чай. Для засвоєння чашки чаю організм витрачає 60 калорій, притому, що номінальна калорійність чаю становить до 5 калорій. Саме тому, з’явилася думка, що для схуднення потрібно пити зелений чай. Ця теорія безвідмовно діє.

Підводячи підсумки, хочеться відзначити, що всі продукти з негативною калорійністю – це корисні продукти, але потрібно розуміти, що все має бути в міру. Надмірне вживання таких продуктів може істотно ослабити організм. Для нормальної працездатності організму, продукти з негативною калорійністю мають бути в щоденному раціоні кожної людини. Це радять лікарі й дієтологи всього світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *