Головна > Мистецтво привабливості > Дієти та схуднення > Худнемо правильно за таблицею калорійності

Худнемо правильно за таблицею калорійності

Худнемо правильно за таблицею калорійностіЯк худнути правильно? Багато людей постійно терзають себе цим питанням. Але може треба спробувати поставити питання по-іншому? «Чому я не худну?» У кожної людини є створений природою механізм з регулювання жиру в організмі. Люди повинні бути худими, і це нормально. У чому ж всетаки причина ожиріння.

У кожному тілі живого організму відбувається постійний і безперервний процес обміну речовин і енергії. Від вибору продуктів харчування, їх кількісних пропорцій в раціоні, а також режиму прийому їжі залежить стан енергетичного балансу людини. Кожну секунду наш організм відчуває потребу в енергії, яка вимірюється в кілокалоріях, що в перекладі з латинської мови означає тепло. Залежно від способу життя і роду діяльності кожна людина витрачає різну кількість енергії, відповідно і різна необхідність в калоріях для нормального, повноцінного життя, наприклад тренований спортсмен за день може витратити від 12000 до 20000 ккал, тоді як витрата енергії у чоловіка, не зайнятого важкою фізичною працею дорівнює приблизно 2800-3200 ккал, у жінки вона становить приблизно 2200-2600 ккал. Якщо енергетична потреба людини в калоріях перевершує кількість калорій, що вживаються з їжею, організм починає використовувати відкладені в тілі запаси жиру, тобто відбувається процес втрати ваги.

Кожному продукту харчування притаманна певна енергетична цінність, виражена в калоріях. Кількість калорій того чи іншого продукту ми можемо побачити на упаковці, купуючи його в супермаркеті, але для загальної картини слід зробити ознайомлення з таблицями калорійності продуктів і готових страв, які можна знайти на багатьох сайтах. Якщо говорити про групи продуктів, то найбільшу калорійність мають горіхи, жири, маргарини, масло, яйця, деякі види м’яса і солодощів, а найменш калорійними вважаються овочі, фрукти і ягоди, деякі види молочних продуктів і риби.

Для збільшення загальної калорійності дієти в раціоні свого харчування слід скорочувати вживання рослинного і кулінарного жиру, вершкового масла, жирної свинини, шоколаду, меду, горіхів, кондитерських виробів, борошняних продуктів. Швидше скинути вагу нам допоможе включення в свій раціон кефіру, океанічної риби, овочів, фруктів, свіжих грибів. При складанні дієти дуже важливо зіставлення співвідношення хімічного складу продуктів: 54-56% має бути вуглеводів, 33% жирів і приблизно 11-13% білків. Для поліпшення обміну речовин їжа повинна бути різноманітною, також слід вживати багато рідини і продуктів з великим вмістом клітковини, калію і магнію.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *