Головна > Мистецтво привабливості > Дієти та схуднення > Хліб із пророщеного зерна: в чому користь?

Хліб із пророщеного зерна: в чому користь?

Хліб із пророщеного зерна: в чому користь?

Смачний хліб на твоєму столі щодня. Іноді це довгий багет з хрусткою скоринкою або м’яка рум’яна булочка, а іноді просто чорний хліб. Але який з них принесе максимальну користь твоєму організму?

Чим більше борошно обробляють, тим менше в ньому корисних речовин, тому на прилавках з’явилися варіанти: випічка з борошна грубого помелу, з висівками, з вітамінними добавками. Але найкориснішим вважається хліб з пророщеного зерна. Чому? Бо перед виготовленням «живого» хліба, зерно проходить спеціальну підготовку. Його поміщають в максимально сприятливі умови для проростання та накопичення життєвої енергії. Звичайно, під час цього процесу зберігається зовнішня оболонка зерен – джерело цілющих харчових волокон. Кожне живе пшеничне або ячмінне зернятко стає маленькою лабораторією, в якій утворюються нові корисні речовини, всі вони потраплять до твого організму з смачним м’якушем і рум’яною скоринкою.

Звичайний хліб містить багато простих вуглеводів. При його вживанні підшлункова залоза починає виробляти інсулін, який виконує два завдання: сприяє утилізації глюкози і накопичує ліпіди. Так-так, ті самі, які потім і відкладаються у цікавих місцях, трясуться при ходьбі та ігнорують всі твої спроби від них позбутися. Щоб запобігти цій трагічній для кожної жінки ситуації, спробуй замінити звичну булочку на ароматний хліб з пророщеного зерна. Він не викликає такого великого викиду інсуліну в кров і надовго вгамовує почуття голоду. Вміщені в ньому складні вуглеводи тривалий час переробляються, постійно віддаючи свою енергію. Усі калорії ти встигаєш відразу ж витратити, організму нічого запасати і твоя талія стає стрункішою.

Що кажуть лікарі?

Було доведено експериментально, що для поліпшення здоров’я, а, значить, і зовнішнього вигляду, половина нашого раціону повинна складатися із зернових продуктів. Але звичайний хліб піддається технологічній обробці, втрачаючи масу корисних речовин. А от хліб з пророщених зерен лікарі визнали дієтичним.

Він очищає організм завдяки високому вмісту харчових волокон. Ти вже знаєш, як важко сьогодні знайти продукт без консервантів, підсилювачів смаку і барвників. Ці добавки мають штучну природу і шкодять організму: утворюються шлаки в кишечнику, в нирках і печінці накопичуються отрути і токсини. Харчові волокна, що містяться в хлібі з пророщеного зерна, виконують корисну функцію: не дають шкідливим речовинам проникнути в кровоносну систему, абсорбують їх і виводять природним чином. Очищення організму також позначиться і на стані твоєї шкіри: вона стане чистою і пружною, придбає здоровий колір.

Статистика стверджує, що майже половина наших улюблених продуктів негативно впливає на серцево-судинну систему, а лікарі рекомендують вести активний спосіб життя і їсти досить цільнозернових продуктів. Хліб з пророщених зерен знижує ризик ішемічної хвороби та інсульту, харчові волокна зменшують рівень холестерину, кровоносні судини стають еластичними, завдяки високому вмісту вітамінів С і Е. Ти вже, напевно, знаєш, що ці вітаміни борються зі старістю, зберігаючи тіло молодим, а шкіру гладкою і свіжою.

Цільнозернова випічка містить багато тіаміну, який зміцнить нервову систему і допоможе тобі подолати щоденні труднощі з завидним спокоєм і стійкістю. У звичному нам білому хлібі мало вітамінів В2, В12 і фолієвої кислоти, зате їх достатньо в кулінарних виробах з пророщеного зерна. Адже вони не тільки сприяють кровотворенню, але і живлять волосяні фолікули, зміцнюють коріння. А про копицю густого і блискучого волосся мріє кожна красуня.

Тепер ти знаєш, що хліб з пророщених зерен – це смачна і корисна їжа, він подарує тобі гарний настрій і молоде тіло. Харчуйтеся правильно і будь здорова!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *