Білково-вуглеводна дієта

Білково-вуглеводна дієта

Білково-вуглеводна дієта – це одна з найбільш ефективних дієт, що дозволяє розраховувати на тривалий ефект зниження ваги. Дієта полягає в системі чергування білкових і вуглеводних днів.

Схема наступна: 2 дні ви вживаєте виключно білкову їжу, 1 день – тільки вуглеводну і 1 день – змішану, потім повторюєте все спочатку. Ця дієта крім позитивного ефекту не несе ніяких побічних дій, а тому за цією схемою можна харчуватися стільки, скільки необхідно.

Білкові дні

Кількість білка, споживаного на добу, необхідно розрахувати за простою формулою: бажану вагу, яку ви мрієте досягти множите на 3. Наприклад, ви хочете схуднути до 50 кілограм, значить на добу вам потрібно споживати не більше 150 грам білка (50 х 3). У такі дні ви можете споживати пісне м’ясо яловичини, телятини, нежирної птиці без шкіри, риби, а також нежирні кисломолочні продукти.

Вуглеводи ви повністю виключаєте з раціону в білкові дні. Жирів також, якомога менше – до 25 г на добу. Слідкуйте також, щоб ваш добовий раціон не знижувався нижче 1200 ккал, оскільки інакше ви отримаєте зворотну реакцію організму – метаболізм буде сповільнюватися. При цьому, не потрібно споживати більше 1500 ккал, оскільки надлишок калорій не встигатиме витрачатися.

Вуглеводні дні

Кількість споживаних вуглеводів на добу також розраховується за формулою, тільки за іншою: бажану вагу множимо на 4, отже, для нашого прикладу на добу вам допустимо поїдати 200 грам вуглеводів. До вуглеводів відносяться овочі, фрукти, крупи. Можна трохи з’їсти шоколаду і солодощів. Тільки стежте, щоб загальна сума кілокалорій не перевищувала 1500 на добу. Протягом дня білкову їжу ви не приймаєте, але ввечері, перед сном, допускається склянку молока знежиреного, трохи сиру або кефіру. Жирів – не більше 30 грамів на добу.

Змішані дні

У ці дні головне завдання – не перевищувати загальну кількість кілокалорій на добу. Тобто можна 50 на 50 білків і вуглеводів….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *