Шпинат

shpinatОдним з найбільш корисних овочів, що ростуть на городі, є шпинат. З нього можна приготувати не тільки суп, але і безліч інших апетитних і здорових страв. Всі вони будуть корисні, оскільки приготовані на основі шпинату, адже шпинат – незамінне джерело заліза, кальцію, магнію, вітамінів A, C і E, антиоксидантів і фолієвої кислоти. Дуже навіть неслабкий склад для овоча.

 

Переглянувши кілька кулінарних сайтів і форумів, я виявила, що існує не один десяток рецептів супу зі шпинатом, а також незліченна кількість інших страв зі шпинату. Протягом місяця я приготувала п’ять супів зі шпинатом по найбільш вподобаним мені рецептами, а коханий чоловік допоміг оцінити їх смак. Складаючи думку про супи зі шпинатом, я спиралася на доступність інгредієнтів і оцінку смакових якостей супу. І в результаті хочу навести рецепт супу зі шпинатом, що потрапив у категорію найсмачніших, швидких, корисних і жироспалюючих супів.

Чи можна суп зі шпинатом маленьким дітям?

Тим мамам, у яких є маленькі діти, безсумнівно хочеться приготувати для своїх улюблених крихт щонебудь корисне, смачне, таке, що містило б максимум вітамінів і при цьому не викликало алергії. І таким рішенням для багатьох мам став суп зі шпинатом. Крім того, його не потрібно подрібнювати, так як суп зі шпинатом підходить навіть для беззубих малюків.

 

Інгредієнти

З розрахунку на каструльку об’ємом в 2 літри:

2-3 середніх картоплі;
одна морквина;
одна цибулина;
два пучки шпинату;
пучок зелені;
один відварений яєчний жовток;
сіль і чорний мелений перець за смаком.
Приготування

Картопля, цибуля і морква-  миємо, чистимо, нарізаємо кубиками.
Шпинат можна використовувати як заморожений, так і свіжий. Однак ви повинні розуміти, що суп зі свіжим шпинатом набагато корисніше супу зі шпинатом замороженим. Шпинат ріжеться не так дрібно, як картопля.
Налити в каструлю воду або бульйон, довести до кипіння.
У киплячий бульйон або воду покладіть нарізані картоплю і моркву, варіть 12-15 хвилин.
Потім додайте в суп цибулю і залиште на плиті ще на 7 хвилин.
Зелень кладеться в суп зі шпинатом в самому кінці за хвилину до готовності.
Суп зі шпинатом не вдасться, якщо в нього не покласти сіль.
Перед тим, як подавати суп зі шпинатом на стіл, посипте його тертим жовтком і приправте перцем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *