Головна > Кулінарні рецепти > Омлет в духовці

Омлет в духовці

omletОмлет в духовці. Всі ми пам’ятаємо пишний омлет з молоком з нашого дитинства, висотою в п’ять сантиметрів або навіть більше. Секрет його пишності полягає в тому, що він готується не в звичній нам сковороді, а у великій формі або на деку в духовці.

А ви знаєте, що омлет можна не тільки їсти, а й використовувати для приготування салатів. Таким чином, в деяких випадках готування омлету є лише посередником. Такому смачному та поживному частуванню, будуть раді не тільки дорослі, а й діти!

Омлет в духовці: рецепт

Для приготування омлету в духовці необхідно взяти десять яєць, півлітра молока (для того, щоб омлет був високим, радять також розбавити молоко з кип’яченою водою у співвідношенні один до одного), сто сорок грамів твердого сиру, цибулі-порею, масла вершкового, меленого чер. перцю, трохи солі. За відсутності форми великих розмірів можна керуватися даними рецептом, взявши половинну норму необхідних продуктів.

Готуємо омлет в духовці

Збити до пишноти білки (для найкращого результату білки слід охолодити, а при збиванні додати дрібку солі), потім в білкову масу повільно влити суміш жовткова  і молока, обережно змішати. Потім в молочно-яєчну суміш додаємо нарізану цибулю і натертий на середній або дрібній тертці сир, меленого перцю і солі за смаком. Для того, щоб маса майбутнього омлету не осіла, необхідно перемішувати столовою ложкою, перекладаючи її обережно знизу вгору.

Для запікання нашої страви в духовці вибираємо велику форму або лист з широкими бортами, так як яєчна маса буде збільшуватися в розмірі. Форму промазати вершковим маслом, можна при бажанні використовувати панірувальні сухарі. Потім налити «тісто» у форму, враховуючи, що суміш не повинна перевищувати одну третину висоти форми.

У гарячу духовку (близько 200 градусів) поставити омлет. Для того, щоб омлет рівномірно піднявся і пропікся, не слід відкривати дверцята духовки під час запікання. Випікати близько 20-25 хвилин. Після того, як страва готова, дати їй відстоятися, вона трохи осяде і відстане від країв форми. Нарізати омлет шматочками, прикрасити зеленню свіжої петрушки.

Приготування омлету закінчено. Можна подавати!

Омлет в духовці – це страва, з одного боку, настільки повсякденна, але з іншого боку, що відрізняється своєю простотою та оригінальністю в приготуванні, дуже корисна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *