Тірамісу, як відомо одна з найсмачніших і найпопулярніших італійських страв. Для приготування смачного тірамісу необхідний сир маскарпоне і повітряне печиво у вигляді трубочок. Сьогодні існує безліч рецептів з додаванням різних алкогольних напоїв, ягід і фруктів. Цей рецепт надійний і перевірений часом. Десерт виходить смачний, ніхто не залишиться байдужим.
Для приготування нам знадобиться:
5 яєць (в процесі необхідно буде відокремити білки від жовтків)
36 штук бісквітного печива
170 грам цукру
250 мл кави
300 грам сиру маскарпоне
3 столові ложки коньяку
Процес приготування тірамісу:
Беремо невелику скляну ємність. Відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки додаємо цукор і розтираємо їх, до повного розчинення цукру.
В отриману солодку жовткову суміш потрібно додати сир маскарпоне і все перемішати, до отримання однорідної маси.
За допомогою міксера збити білки в щільну піну, а в неї додати отриману суміш жовтків з маскарпоне. Перемішати акуратно за допомогою дерев’яної лопатки.
Змішати коньяк з запареною кавою. Печиво необхідно вмочити в коньяк і викласти його в прямокутну форму так, щоб все дно було закрито. Зверху викласти половину приготованого вами крему, акуратно розрівняти поверхню.
Далі акуратно викласти ще печиво, а вже по ньому розподілити крем, що залишився. Потім необхідно форму накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 10 годин.
Через 10 годин натріть на дрібній тертці шоколад і присипте ваш тірамісу зверху. Так само можна присипати тірамісу зверху просіяним какао-порошком, тільки пам’ятайте про те, що какао додасть гіркоту вашому тірамісу, тому не перестарайтеся.
Смачного!