Найкорисніші солодощі – це сухофрукти та мед, але через місяць щоденного вживання їх зненавидіти може навіть самий затятий ласун. Які ще солодощі вважаються самими здоровими?
5 місце. Халва
Всім знайома ці східні солодощі. Але поїдаючи її, мало хто замислюється про кількість натуральних інгредієнтів в ній. А їх досить багато: патока, мед, цукор, горіхи, арахіс, насіння фундука, соняшнику, арахіс. Халва досить калорійна, але не містить штучних інгредієнтів, тому потрапила на п’яту позицію в нашому списку. Серед її достоїнств – це велика кількість вітамінів, корисних мікроелементів і рослинного білка.
4 місце. Зацукровані квіти
Це відмінні ранкові ласощі для любителів екзотики. Зацукровані фіалки, тюльпани та троянди можуть бути не тільки оригінальною прикрасою блюд, але і стати відмінним смаковим доповненням до ранкового напою. Квіти дуже гарні для початку дня. Завдяки своїм ефірним оліям вони створюють неповторний смак десерту.
Такі солодощі легко приготувати вдома. Необхідно взяти свіжі квітки, фруктозу і яєчний білок. Кожен з пелюсток слід занурити в білок, а потім посипати фруктозою з обох сторін, і залишити їх сушитися на папері або пергаменті.
Не варто думати, що зацукровані фіалки – це розкіш тільки австрійських і французьких гурманів. Ці квіти ростуть у багатьох садах, саме час навчитися робити з них відмінний десерт.
3 місце. Печиво з цільними злаками
Крім самого задоволення від смаку печива, воно добре ще й тим, що містить цільні необроблені зерна. В печиві цільні зерна повинні складати хоча б половину. Не кожен адже любить кашу з вівса, а від прекрасного смаку печива вранці небагато можуть відмовитися. Крім своєї корисності для організму воно дуже смачне. Крім того, не містить штучних інгредієнтів. Найкраще за сніданком з’їдати печиво з різними злаками, тоді ваш організм отримає заряд енергії на цілий день, а ви – прекрасний настрій.
2 місце. Фруктове желе
Найсмачніше і здорове желе виходить зі свіжих фруктів і рослинного желатину. Його виготовляють з бурих і червоних водоростей, що робить желе багатим на ряд мікроелементів і йод. Перевага такого десерту в тому, що він зовсім не калорійний. Це вам як раз і потрібно вранці.
Зробити желе дуже просто. По-перше, поки не загусне, проварити настій агар-агару, рослинного желатину, додати сік улюблених ягід або фруктів і трохи цукру. Можна залити суміш у формочки і поставити в холодильник або ж зробити фірмове блюдо: фруктовий салат під желе. Придумайте гарну назву – незвичайний десерт готовий!
1 місце Вагасі
Ця назва маленьких тістечок, які дуже популярні в Японії. На першому місці в нашому списку вони завдяки своєму гармонійному поєднанню форми і корисних властивостей. Ці тістечка робляться з червоних бобів, квасоляної пасти, каштанів, солодкої картоплі, додаючи різні трави, чаї та рослинний желатин. Незважаючи на невелику кількість цукру, вагасі мають дуже багатий смак. Японці його приготування вважають мистецтвом, оскільки вони задовольняють всі п’ять органів почуттів. З вагасі обов’язково потрібно пити зелений чай.