Головна > Кулінарні рецепти > 17 найкращих новорічних коктейлів

17 найкращих новорічних коктейлів

17 найкращих новорічних коктейлів

У Новий рік Вас чекає галаслива вечірка? Хочете здивувати своїх гостей незвичайними і смачними коктейлями? Тоді ця стаття саме для Вас. Тут зібрані найкращі коктейлі, які зможуть догодити смаковим уподобанням усіх Ваших друзів. Отже, починаємо.

1. Сніжок

Адвокат (напій з виноградного спирту, жовтків і цукру) – це щось типу відродження в наш час. Щоб цей напій виглядав ще святковіше, занурте край келиха (будь-який келих виглядав би добре, але келих для шампанського буде виглядати просто відмінно) в свіжовичавлений сік лайма. Потім мокніть його обідком вниз в цукор.

Склад:

1 порція охолодженого “Адвоката”
2 порції охолодженого лимонаду
фреш ½ лайма
цукор для декорації келиха

Змішайте всі інгредієнти і прикрасьте стакан шматочком лайма і вишенькою.

2. Новорічний захват Санти

Склад:

3 порції Ірландського віскі
1 порція свіжовичавленого соку лайма
мінеральна вода
кілька крапель гренадину

Змішайте всі компоненти. Подавайте у високій склянці з льодом. Як варіант, замість звичайної газованої спробуйте додати імбирну мінералку або Schweppes. Дідові Морозу (тобто мамі чи татові) сподобається це.

3. Новорічний коктейль на основі шампанського

Склад:

3/5 склянки охолодженого шампанського брюта або іспанської кави або австралійського ігристого вина
1/5 склянки куантро
1/5 склянки мандаринової горілки Абсолют
1 шматочок цукру

Все перемішайте. Подавайте в шампанському келиху і прикрасьте скибочкою апельсина або декількома шматочками мандарина.

Якщо дорослі будуть забезпечені смачними алкогольними напоями, то можна ні в якому разі не забувати про дітей. Для них я пропоную зробити молочно-полуничний коктейль.

4. Холлі-тині

Святково пофарбована в зелений колір версія знаменитого коктейлю.

Склад:

2 порції горілки або джину
1 порція сухого мартіні
½ порція м’ятного лікеру

Змішайте все в шейкері з льодом або просто складіть все в келиху для мартіні.

5. Тіа Гінгер (Імбир)

Цей коктейль з лікеру Тіа Марія і імбиру зігріє Вас зсередини під час морозних зимових місяців, а поєднання нагадує пряний присмак імбирного пива, з традиційним новорічним ароматом.

Склад:

35 мл Тіа Марія
половина лайма
імбирне пиво

Змішайте все в стакані для віскі з льодом, вичавленим соком половини лайма і прикрасьте м’ятою

6. Шпітцер куантро Санти

Цей коктейль є незвичною варіацією стандартного ШПІТЦЕР (вино з газованою водою).

Склад:

3 порції сухого білого вина
1 порція куантро
газована вода

Перемішайте всі інгредієнти, прикрасьте витком апельсиновою шкіркою і гілочкою селери.

7. Танкер Тан

Склад:

1 порція джину танкер
1 порція вишневого бренді
2 порції свіжовичавленого соку лайма
содова (мінеральна вода)
1 чайна ложка цукру

Змішайте всі інгредієнти з льодом, додавши газованої води за смаком. Подавайте у високій склянці і прикрасьте скибочкою лайма. Це ідеальний новорічний коктейль в червоному і зеленому кольорі.

8. Між двома вітрилами (у ліжку)

Апельсини та мандарини – улюблене блюдо кожного на Новий рік, так що цей коктейль точно всім сподобається.

Склад:

1 порція куантро або лікеру Гранд Марні
1 порція бренді
1 порція рому
2 порції свіжовичавленого соку лайма

Змішайте всі інгредієнти подавайте в келиху для мартіні. Прикрасьте витком апельсинової шкірки і покладіть в склянки кілька часточок мандарина.

9. Журавлинний черер

Це новорічна версія Морського бризу завжди йде добре.

Склад:

1 порція горілки
1 порція журавлинного соку
1 порція криваво-червоного апельсинового соку

Перемішайте всі компоненти і подавайте у високій склянці з льодом. Прикрасьте часточкою лайма.

10. Традиційний пряний глінтвейн

Склад:

2 пляшки середньої або повної насиченості червоного вина (Болгарське Каберне Совіньон ідеально підходить).
1 л води
1 апельсин, утиканий 10 гвоздиками
2 апельсина і 2 лимона
6 столових ложок цукру або меду
5-сантиметрова паличка кориці
2 чайної ложки дрібно тертого кореня імбиру
2 столових ложки фруктового лікеру, такого як куантро, Гранд Марні, Кальвадосу або вишневої наливки

Змішайте всі інгредієнти разом на повільному вогні у великій каструлі. Нехай повариться 20 хвилин. Але не доводьте до кипіння, так як випарюється спирт. Обережно перемішайте, щоб бути впевненим, що цукор або мед розчинився. Подавайте в черпак і тримайте постійно на повільному вогні.

11. Пунш Бонні Принц Чарлі

Цей простий у приготуванні коктейль подається в склянці з товстого скла. Для більше ніж однієї порції просто помножте число порцій на ту цифру, скільки ви запрошуєте гостей.

Склад:

1 столова ложка Драмбью (лікер)
1 столова ложка солодкого червоного вермуту, такого як Мартіні
150 мл води
2 скибочки лайма

Підігрійте всі інгредієнти в каструлі. Подавайте теплий пунш в стакані. Іншу версію напою, а саме гарячий фруктовий пунш, я зазвичай роблю, щоб зігрітися в прохолодну погоду.

12. Охолоджений бальзам з чорної смородини

Зимовий варіант відомої французької класики є корисним для всієї родини, так як в ньому стільки вітаміну С, скільки в смородині і лимонному соці. Для дітей і непитущих додавайте воду замість білого вина.

Склад:

1 стакан сухого білого вина (або води)
1 столова ложка Крем де Кассис (алкогольний) або чорної смородини
1 столова ложка лимонного соку
цукор або мед за смаком

Перемішайте всі інгредієнти і підігрійте, але не кип’ятіть. подавайте в келихах з товстого скла.

13. Гаряче хмільне пиво

Якщо Ви замерзли після довгого перебування на вулиці в холодну зимову холоднечу, то це Вам буде смакувати. Якщо є можливість, то використовуйте східноєвропейський лагер (світле пиво), так як він має сильний аромат.
На 4-6 персон.

Склад:

2 великих пляшки Будвар або щось схожого
6 столових ложок меду
1 чайна ложка тертого мускатного горіха
2 яєчних жовтки

Підігрійте трохи лагер, мед і мускатний горіх, але не доводьте до кипіння. Збийте жовтки в окремій мисці і додайте, помішуючи, 4-5 ложок підігрітого пива. Повільно перелийте цю рідину в каструлю, постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулися. Варіть на повільному вогні протягом 3-5 хвилин і подавайте теплим в стакані для пуншу.

14. Тіа Еспресо Мартіні

Цей пряний і м’який коктейль – наша версія класичного коктейлю. Ароматні нотки Тіа Марії надають ще більше глибини і м’якості міксу кави, горілки і темного лікеру Тіа, а лікер дає розкішність смаку.
На 1 персону.

Склад:

25 мл Тіа Марія
25 мл кави еспресо
25 мл горілки
10 мл цукрового сиропу за смаком
зерна кави для прикраси

Змішайте всі інгредієнти з кубиками льоду в Бостоні і струсіть. Налийте в стакан для мартіні і прикрасьте кавовими зернами.

15. Ег-ніг

Це класичний новорічний напій, який асоціюється з нашими друзями з Канади та Америки.
На 4-6 персон.

Склад:

1140 мл цільного молока
6 домашніх яєць
50 гр цукрової пудри
щіпка ваніліну
20 свіжих вишень, кісточки видалити і порізати вишні на дві частини
200 мл бренді
какао-порошок для посипання

Помістіть молоко, яйця, цукор і ванілін в середню каструлю і підігрівайте на малому вогні, не доводячи до кипіння, поки суміш не загусне достатньо, щоб не скочуватися з човна. Ег-ніг можна подавати охолодженим або теплим. Для прикраси розмістіть вишні по обідку склянки. Розлийте бренді по склянках і полийте ним Ег-ніг. Посипте какао-порошком і подавайте.

16. Старомодний віскі-коктейль

Зігрійтеся в Новий рік цим коктейлем.
На 1 персону.

Склад:

1 товстий шматок апельсинової шкірки
1 коктейльна вишня, зі стеблинкою
1 чайна ложка цукрового сиропу
2-3 краплі замороженого в кубиках віскі, в міру необхідності
50 мл віскі або бурбона
виток лимонної цедри для прикраси

Візьміть апельсинову шкірку і стисніть її пальцями. Натріть цедру навколо склянки для віскі, а потім помістіть її в стакан. Додайте вишневий цукровий сироп і три кубика замороженого віскі. Додайте половину бурбона або віскі і перемішуйте протягом десяти секунд. Додайте ще льоду, а бурбон, що залишився або віскі знову перемішайте протягом 10-15 секунд. Прикрасьте цедрою лимона.

17. Класичний шампанський коктейль

На 1 персону.

Склад:

1 кубик білого цукру
2 крапельки настоянки
20 мл коньяку
шампанське до кінця келиха

Помістіть кубик цукру і опустіть на ложці в настоянку. Потім цю вологу грудочку покладіть в шампанський келих і додайте коньяк. Долийте шампанське до верху келиха і подавайте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *