Ви і ваші діти їдять з брудною плити, або підбирають їжу, яка впала на вулиці? Звичайно, ні! І все ж, кожен день, ми зберігаємо продукти в нашому холодильнику, а наскільки часто ми його чистимо і миємо?
Чи є у вас плями від харчових продуктів на полицях, засохлий кетчуп і сміття по кутках, застигла кров на льоді в морозильнику? І коли ви відкриваєте двері, не чуєте ви неприємний запах?
Брудний холодильник – це розсадник мікробів, який може призвести до забруднення продуктів харчування та різних захворювань. Ви повинні очищати холодильник як мінімум один раз на місяць.
Ось просте керівництво по прибиранню холодильника, завдяки якому можна швидко і легко привести в порядок його вміст і навести чистоту.
1. Вимкніть холодильник
Спершу вимкніть холодильник. Це заощадить енергію, оскільки в будь-якому випадку при відкритих дверцятах холод буде йти.
2. Виставте все з холодильника
Потім все, буквально все, виставте з холодильника! Перевірте кожен пункт. Термін зберігання салату минув? Скільки років його залишкам? Не шкодуйте, бережіть своє здоров’я і нещадно викидайте продукти, які швидко псуються.
3. Дезінфекція полиць і ящиків
Наступний крок – дезінфекція полиць і ящиків. Промийте все, що можна мильним розчином і водою. Щоб видалити залишки бруду й піни, прополосніть під проточною прохолодною водою. Незнімні деталі холодильника протріть ганчіркою, попередньо опустивши її в теплу воду з милом. Також ефективно використовувати для очищення водний розчин з оцтом або содою. Потім за допомогою губки витріть зовнішню поверхню холодильника, починаючи зверху вниз.
4. Протріть гумові ущільнювачі
Останній крок, який часто забувають робити господині – протерти всі гумові ущільнювачі, так як бруд буде перешкоджати гарній роботі холодильника і щільному його закриттю.
Отже, ви це зробили! Це здорово, прийміть наші поздоровлення. Зараз найголовніше – підтримувати його чистоту. Завжди зберігайте продукти в герметичних контейнерах із пластику для харчових продуктів. Виділіть місце для зберігання залишків їжі, щоб ви завжди знали, де їх шукати (це не дасть вам забути про страву, і залишити її гнити там протягом не одного тижня).
Також візьміть в звичку перед відвідуванням супермаркету, чистити м’ясний відділ в морозильнику, щоб прибрати плями крові або частинки м’яса.
Перед тим, як класти продукти з магазину в холодильник, перекладіть їх у поліетиленові пакети, щоб туди не потрапили бактерії. Крім того, так ви зможете підписати м’ясну продукцію, поставити на ній дату, вагу, що полегшить вам подальше її використання.