Кафе або ресторан прикрашені в стилі Хеловін: у вікнах розставлені гарбузи зі свічками всередині, доріжка до дверей також викладена з обох боків свічками. На вході гостей зустрічають двоє в костюмах чудовиськ. У бажаючих увійти вони вимагають запрошення (надруковані на чорному папері).
Всі гості приходять в костюмах: русалок, відьом, чортів, лісовиків і т.п. Якщо хтось прийде без карнавального костюма, йому можна запропонувати різні аксесуари: загострений капелюх, ріжки, ікла і т.п.
Зал ресторану прикрашений павутиною з новорічних гірлянд, павуками, кажанами, зміями і т.п. У ньому панує напівтемрява, горять свічки, на столах розставлені підсвічники у вигляді гарбузів. Таємничу атмосферу посилює тривожна музика. Офіціантки одягнені в костюми відьмочек, офіціанти в костюми вампірів.
Якщо є можливість, можна найняти епатажну музичну групу чи артистів шоу-балету. Вони не дадуть гостям нудьгувати.
Коли всі гості зберуться за столиками, на сцену виходить ведучий в образі Графа Дракули. Він вітає гостей і запрошує керівництво на сцену для вітальної промови.
Потім ведучий розповідає історію виникнення святкування Хеловіна і задає питання гостям, перевіряючи, що вони знають про День Всіх Святих.
Після цього на сцену виходить ілюзіоніст. Він демонструє своє мистецтво, час від часу викликаючи із залу сміливців, які погоджуються йому асистувати.
Виходить ведучий і проводить конкурс на знання різних фільмів жахів.
Також серед гостей проводяться конкурс «Мумія». Вибирають сімейні пари. Чоловік повинен зробити з дружини мумію, обмотавши її туалетним папером. Хто це зробить швидше за всіх, той і виграв.
Бармени влаштовують запальне шоу. На очах у гостей вони змішують оригінальні коктейлі. Переможці конкурсів отримують самі незвичайні напої.
Коли вечірка підійде до кінця, проводиться конкурс на кращий карнавальний костюм у стилі Хеловін.
І нарешті, кульмінація – винос жахливого торта зеленого кольору, покритого цвіллю і павутиною. До торту подають «Напій відьми». Це змішані в рівних частинах імбирне пиво, ананасовий і яблучний сік. Напій потрібно добре остудити, і вже на столі додати в нього трішки харчової соди. Він почне пузиритися і шипіти.