Головна > Поради > Правила сервіровки ранкового столу

Правила сервіровки ранкового столу

Правила сервіровки ранкового столуЧим відрізняється сніданок від ранкового прийому їжі? Перший у нас викликає спогад про теплі булочки, ароматний чай, тепле молоко і порцелянові сервізи, другий – про бутерброди, пластикова банка з йогуртом та чергова чашка кави. Ці два поняття лежать на різних краях прірви, але переступити її дуже легко, якщо поставитися до сніданку з повагою і увагою.

Розстановка з почуттям

Коли людина думає про якість життя, у першу чергу у неї з’являються думки про особисті досягнення та рівні достатку. Ми часто не надаємо великого значення дрібницям, які приносять в наше життя нові емоції. Якщо замість хаотичного нагромадження тарілок на ранковому столі створити атмосферу затишного ресторанчика, то вона буде відчуватися весь день.

Правила сервіровки ранкового столу дуже прості. Завдяки ним їжа виглядає більш апетитною, а до всього необхідного легко дотягнутися.

Сервіровку починають зі скатертини. Вам, звичайно, не потрібно готувати накрохмалену білу скатертину, для цього дуже добре підійде будь-яка тканинна із забарвленням або однотонна.

У центрі біля кожного місця кладуть закусочні тарілки і основне блюдо. Ложка і виделка знаходяться зліва, а ніж – праворуч. З правого боку кладуть і серветку, складену вчетверо. По діагоналі від тарілки, з правого боку стоїть чашка з блюдцем і ложечка. З лівого – блюдце для випічки або хліба. Також на неї можна покласти масло, а для меду або варення повинна бути скляна вазочка в центрі столу.

Приємні доповнення

Якщо слідувати деяким секретам щоранку, можна відчувати себе кожен день за сніданком як у першокласному ресторані.

Наприклад, молочник. Ним мало хто користується сьогодні, але ця зручна штучка дуже красиво виглядає на ранковому столі. Поза холодильником молоко примхливий продукт, але завдяки спеціальній фарфоровій місткості воно довго збережеться свіжим. Крім того зручна конструкція дозволяє наливати молоко тонкою цівкою.

Чого вже точно не повинно бути на столі – це пакетів. Замість фабричної упаковки покладіть продукти на тарілки. Викладіть печиво з пачки на блюдечко. Навіть сік не варто тримати в пляшці. Він буде виглядати набагато апетитніше в скляному глечику.

Йогурти можна вилити в маленькі чашечки – так його подають в Індії.

Кожне яйце варто покласти в спеціальну підставку. У цьому випадку у вас не буде необхідності тримати його в руці, а також у вас буде найменший ризик забруднитися. Перетворіть звичайний продукт в витончене блюдо, яке хочеться повільно смакувати десертною ложечкою.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *