Головна > Поради > Кожного ранку з новим чаєм

Кожного ранку з новим чаєм

Кожного ранку з новим чаємСеред ранкових напоїв чай ​​стоїть на одному місці з кавою. Вчені довели, що чай має відмінні властивості пробуджувати організм, так як в ньому міститься достатня кількість кофеїну. Сьогодні існує стільки видів чаю, що кожен день можна заварювати новий сорт: чорний, зелений, білий, фруктовий, мате, квітковий та багато інших.

Відомо, що зелений чай – це відмінний антиоксидант, він добре виводить усі шкідливі речовини з організму і чудово тонізує, тому після нічної вечірки він дуже добре допомагає вранці відчувати себе чудово. Білий чай є найвишуканішим і найдорожчим, бірюзовий – найміцнішим. Хоча чорний чай – найбільш традиційний, різні натуральні добавки роблять його особливим кожен день. Цікаво, що чорний чай можна заварювати тільки один раз, у той час як бірюзові сорти не втрачають своїх смакових властивостей навіть при п’ятнадцятому заварюванні. Справжній зелений чай можна заварювати 2-5 разів, крім того саме друга заварка робить напій найсмачнішим.

Чорний чай

Чорний чай може бути чотирьох видів: гранульований, порошковий, пресований, листовий. Якість чаю визначається чаїнками, хороші сорти мають блискучий відлив на крупинках, крім того чай не повинен містити будь-які сторонні включення.

Чорний чай треба заварювати в фаянсовому або фарфоровому посуді. Перед тим як заливати заварку, двічі обполосніть заварник гарячою водою. Зазвичай на 1 ч. ложку чаю необхідно 200 г води. Настоюватися чорний чай має близько 5 хвилин: спочатку необхідно залити чайник окропом на одну третю частину, а потім ще на дві треті. Температура води повинна бути 95-96 градусів.

Зелений чай

Не всі знають, що зелений чай – це той же чорний, тільки підданий іншій обробці, завдяки чому він втрачає специфічний запах і смак. У сухому і завареному вигляді він володіє зеленим кольором.

Зелений чай заварюють з розрахунком 1 ч л. чаю на склянку води. Зелений чай – це примхливий сорт. Його не можна заливати окропом. Температура води повинна бути близько 80 градусів, але є й такі сорти зеленого чаю, які рекомендують заварювати при температурі не більше 60 градусів. Для заварювання достатньо 2-3 хвилини.

Зелений корисний тим, що він містить велику кількість вітамінів. Наприклад, вітамін А відповідальний за стан легенів, слизистих оболонок носа і горла, сечостатевої системи і бронхів. Вітаміни групи В роблять стан шкіри ідеальним, охороняють організм людини від діабету, гепатитів. Вітамін Р запобігає крововиливу і підтримує судини.

Зелений чай п’ють ті, хто хочуть зберегти свою фігуру. Крім того доведено що напій запобігає старінню шкіри і зменшує ризик ракових захворювань.

Білий чай

Білий чай не так давно відомий світу, як його родичі. Вчені визначили, що оскільки білий чай не проходить стадії ферментації, то в ньому міститься найбільша кількість корисних речовин. Білий чай являє собою нерозпущене листя верхній частин куща, завдяки цьому чай з цього сорту володіє ніжними ароматами квітів. Білий чай має масу корисний властивостей. По-перше, він знижує ризик хвороб серцево-судинної системи, рівень холестерину в крові, покращує роботу судин, зміцнює кістки. Через свої корисні властивості білий чай іноді називають еліксиром безсмертя.

Білий чай треба заварювати за допомогою негарячої води температурою 60-80 градусів. Окріп вбиває всі корисні речовини і аромат чаю. На чашку необхідно 5-6 грамів чаю.

Трав’яний чай

Трав’яні чаї мають найбільшу кількість видів. Його можна заварювати з імбиру, ромашки, липи, жасмину та інших лікарських рослин. Але не варто вживати трав’яні чаї постійно, оскільки вони більше використовуються для лікування захворювань. Ромашковий чай підтримує імунну систему людини, нормалізує роботу кишечника і бореться з інфекційними захворюваннями. Крім того він має заспокійливі властивості.

Жасминовий чай зазвичай не продається в чистому вигляді. Жасмин додають в зелений або чорний чай. Серед його корисних властивостей запобігання серцево-судинних захворювань, регуляція вироблення інсуліну, спалювання зайвих калорій.

М’ятний чай можна пити в теплому і холодному вигляді. Він добре тонізує, розслабляє та бадьорить. Для ранкового напою він дуже гарний, особливо з скибочкою лимона і кубиками льоду. Чай з м’яти здатний покращувати роботу кишечника і жовчного міхура, він підвищує імунітет і добре бореться з депресією.

Імбирний чай був відомий в Китаї ще 2500 тисяч років тому. Китайські медики та фітотерапевти використовують цей напій для боротьби з запальними процесами, застудами і запамороченням. Для приготування імбирного чаю в домашніх умовах вам потрібно порізати корінь імбиру на дрібні шматочки або ж відразу придбати імбирний порошок. Імбир кладуть в чайник, заливають окропом і дають настоятись хвилин 10.

Червоний чай

Червоні чаї є відмінним засобом для виведення шлаків з організму. Вони добре знімають похмільний синдром, сприяють схудненню і зниженню рівня холестерину. Червоні чаї корисно пити в районах з підвищеним рівнем радіації. При постійному вживанні червоного чаю, організм очищається, розгладжуються зморшки і поліпшується зір. Цей сорт здатний підвищувати потенцію у чоловіків.

Заварювати червоний чай потрібно водою при температурі 90-95 градусів і залишати в чайнику на 3-4 хвилини, а потім розливати у чашки.

Бірюзовий чай

Цей чай ще називають «чай чорного дракона» або «Улун Ча». Цей чай збирають високо в горах у Китаї. У напої міститься 28 самих необхідних людському організму елементів. Завдяки ним чай допомагає розслабитися, прояснює свідомість і покращує настрій. Доведено, що бірюзовий чай містить гормон радості. Крім того він підвищує імунітет, поліпшує пам’ять, увагу і концентрацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *