Таїланд не даремно славиться чудовою гостинністю, екзотичними стравами і корисною їжею. Саме ця країна є батьківщиною фунчози. Багатьом ця назва невідома, але під нею ховається незвичайна користь цього продукту. Корисні властивості фунчози вже давно відомі жителям сходу. Отже, що ж це за продукт, і які корисні властивості фунчози розкриті тайцями.
Фунчоза – це рисова локшина. Однак важливо не це, а те, що корисні властивості фунчози обумовлені наявністю вітамінів в рисі. Справа в тому, що вони зберігаються при виготовленні локшини. Легенда свідчить, що улюбленою стравою японських самураїв була рисова каша. У них розповідалося про те, що рисова каша здатна продовжувати молодість, давати заряд енергії і сил. У цьому можна переконатися, розглядаючи корисні властивості фунчози.
Корисні властивості фунчози – вітаміни
Як відомо для підтримки нервової системи необхідний вітамін В. Цей вітамін у великій кількості міститься в фунчозі. Корисні властивості фунчози полягають у зміцненні нервової системи. Це особливо важливо в наш час, коли від впливу стресів і постійної напруги на наш організм нервова система слабшає. Це не означає, що щоденне споживання в їжу настільки корисною фунчози допоможе вилікуватися від хвороби, але заповнити нестачу вітамінів і мінералів цілком може. Якщо врахувати, що фунчоза містить ще вітаміни (Е, РР). А також фосфор, марганець, залізо, магній, кальцій, селен, цинк, мідь. Це безліч елементів просто необхідних для повноцінного функціонування організму.
Корисні властивості фунчози і енергія
Цей продукт чудовий для людей, що прагнуть до схуднення. До складу фунчози входять складні вуглеводи. Саме такі вуглеводи забезпечують м’язову тканину енергією. Якщо настільки корисно їсти щодня фрунчозу, то можна знизити кількість споживаних жирів і привести в норму цукор. Важливо зауважити, що це ніяк не позначиться на вашій енергії. Ви будете все такіж бадьорі, веселі і енергійні.
Корисні властивості фунчози і амінокислоти
Як відомо для розвитку нашого організму потрібні амінокислоти. В організмі є 8 амінокислот, які вважаються незамінними. Це означає, що їх потрібно вживати з їжею. Особливість фрунчози в тому, що вона містить ці амінокислоти, які відіграють важливу роль у створенні нових клітин. Важливо і те, що фрунчоза не містить білок глютен. Саме він є причиною багатьох харчових алергій, тому це чудовий і безпечний продукт для підтримки здоров’я.
Вживайте в їжу фунчозу і будете таким ж здоровими і щасливими , як тайці!