Головна > Поради > Чим корисні ягоди: полуниця, чорниця, малина, ожина?

Чим корисні ягоди: полуниця, чорниця, малина, ожина?

Чим корисні ягоди: полуниця, чорниця, малина, ожина?Полуниця, ожина, чорниця, малина – наскільки близькі ці ягоди нашій людині. Це вам не якесь там манго, папайя або авокадо із заморських країн, ні це – все рідне, знайоме з дитинства. Не за горами часи коли під кущиками з’являться смачні ароматні ягідки суниці, ліси наповнються чорницею, потім ожиною. Крім того, що ці ягоди дуже смачні, в них ще й міститься величезна кількість всяких «корисностей». Звичайно, це стосується зібраних ягід у чистих місцях, без хімічних добрив.

Про користь полуниці

Полуницю можна їсти і свіжозірвану, і у вигляді варення, компоту, начинки для пирогів … Та що говорити, хто не їв апетитні ягідки зі сметаною і цукром? Полуниця дуже корисна для здоров’я людини. По-перше, її рекомендують вживати для профілактики захворювань очей, по-друге, оскільки в цих ягодах міститься велика кількість вітаміну С, фенольних сполук, флавоноїдів і органічних кислот, від них нормалізується очний тиск і поліпшується різкість зору. Полуниця здатна допомогти і при подагрі або артриті. За допомогою свого великого запасу антиоксидантів полуниця ефективно звільняє шкідливі речовини.

Ця смачна ягода є хорошим помічником в профілактиці ракових захворювань. Все це завдяки кемферолу, кварцетину, антоціанів, фолату і вітаміну С. Фахівці кажуть, що щоденне вживання полуниці здатне вберегти людину від ракових захворювань.

Полуниця також сприяє роботі мозку, покращує пам’ять, забезпечує злагоджене функціонування нервової системи. Завдяки вмісту калію і магнію ці ягоди здатні нормалізувати тиск і кількість солі в організмі.

Чим корисна малина?

Як і більшість жарознижуючих засобів малина містить саліцилову кислоту, крім того завдяки вітамінам А, Е, РР, В2 підтримує шкіру в тонусі, вирівнює колір обличчя. Малину добре їсти тим, у кого поганий настрій або стрес – мідь, яка входить до більшості антидеприсантів, є в малині. Завдяки великій кількості заліза, ця ягода сприяє кровотворенню. Малина також знімає набряки і поліпшує роботу нирок. Через вміст фолієвої кислоти, її рекомендують тим жінкам, які планують вагітність. Цікаво, що в США відвар з листя малини офіційно визнаний засобом, який на останніх термінах вагітності здатний викликати пологи.

З малини виходить відмінне варення, джеми і компоти. Ягоди можна також зберігати в морозилці. Малину часто використовують у вигляді прикраси для морозива, тортів, тістечок. З неї виходять дуже смачні молочні коктейлі.

Про користь чорниці

Ці ягоди з’являються в лісах в кінці червня. Багатьом відомо, що чорниця дуже хороша для зору, а крім того вона позитивно впливає на травлення. Завдяки вмісту вітамінів С, В і Р, міді, магнію, заліза чорниця володіє протианемічною, протибактеріальною, сосудозміцнюючою дією і здатністю оздоровлювати кишечник.

У чому користь ожини?

Ягоди ожини містять вітамін С, фруктозу, глюкозу, токофероли, органічні кислоти, каротин. Ягоди часто застосовують при лікуванні діабету, сечового міхура, хвороб нирок, запалення суглобів і гінекологічних хвороб. Варення з ожини володіє приголомшливим смаком. Його добре використовувати при бронхіті, ангіні, застудах. Через великий вміст вітаміну С, ожина зміцнює імунітет людини і бореться з шкідливими мікроорганізмами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *