Ви прочитаєте про дивовижні продукти. Про поживні речовини, які можна добути в глибоких, темних печерах в екзотичних місцях, тільки якщо ви вирушите туди або виростите продукт самостійно … або витратите цілу купу грошей на інгредієнти, цінність яких, швидше за все, дуже перебільшена.
Проте сьогодні ми поговоримо про 7 найкращих продуктів, які ви не їсте (але які потрібно їсти)!
1. Сардини – перше, що приходить на розум, коли ми чуємо про сардини – це зморщений ніс і вирячені очі. У цих маленьких неймовірно багатих поживними речовинами рибок міститься величезна кількість жирних кислот омега-3 і вітаміну D, до того ж у них дуже мало домішок. Вони по праву очолюють наш список, будучи дивним джерелом поживних речовин! Спробуйте використовувати сардини для бутербродів замість тунця або, як це подобається мені, додайте до сардин авокадо, трохи оливкової олії і бальзамічного оцту і прикрасьте ними тортилью з проросших зерен, не забувши додати трохи зелені. Смакота!
2. Мангольд – це зелений листовий вегетаріанський продукт, справжня рок-зірка серед овочів. На жаль, він часто залишається на прилавку, поступаючись своєму більш популярному “братові” – листю салату. Але мангольд можна використовувати так само, як салат. Його можна дрібно нарізати в якості основи для салату, обсмажити з оливковою олією, часником, сіллю і перцем або додати трохи в суп або коктейль. Він збагатить ваше блюдо поживними речовинами, такими як вітамін К, кальцій і антиоксиданти.
3. Брюссельська капуста – або, як її назвала моя подруга, «мязоріст». Ми знаємо, як пройшла ваша попередня зустріч з брюссельською капустою: ваша мама відварювала її до неприємного зеленого кольору, потім поливала олією і солила, в надії, що так страва стане смачнішою. Або ще гірше, може бути, ви витягли точно таку ж переварену, м’яку капусту з консервної банки. Але якщо приготувати її правильно, вона просто прекрасна на смак і містить дуже багато важливих поживних речовин. Ось як ми її готуємо – розрізаємо капусту навпіл або на 4 частини, поливаємо невеликою кількістю оливкової олії, солимо, перчимо і смажимо в олії (або запікаємо в духовці). Коли капуста стане трохи м’якше, збризніть її бальзамічним оцтом (але тільки збризніть, не поливайте) і готуйте ще приблизно хвилину. Вуаля, ви напевно попросите добавки! І сьогодні ввечері на нашому столі якраз буде саме це блюдо!
4. Адзукі – У цій маленькій квасолі більше білка і клітковини, ніж у більшості інших бобових. Ви можете знайти її в продуктових магазинах, часто в основному відділі. За розміром адзукі менша, ніж чорна квасоля, а колір у неї червонувато-коричневий, до того ж вона насичена поживними речовинами. Справді, адзукі має один з найвищих показників вмісту білка і найнижчої кількості жиру в порівнянні з іншими бобовими. Вона також містить клечатку, калій і цинк (серед інших). Додайте її в салат, чилі (або суп).
5. Кіноа – безумовно, кіноа стала дуже популярна за останні кілька років. Це крупа, насичена клітковиною і повноцінним білком. Її приготування не займе багато часу – близько 20 хвилин – і киноа можна їсти без добавок або змішати з улюбленими інгредієнтами. Ми готуємо її на курячому бульйоні, з приправою у вигляді різноманітної свіжої зелені, що забезпечує унікальний аромат. Ви навіть можете їсти кіноа замість вівсянки на сніданок; додайте журавлину, горіхи і кокос, і ви отримаєте смачний сніданок, який містить велику кількість поживних речовин.
6. Насіння коноплі – це не та конопля, про яку ви подумали. Їстівне, очищене насіння коноплі стає все більш популярними. Вони володіють витонченим, горіховим смаком, містять багато жирних кислот омега-3 і 6, білка і клітковини, а при додаванні в сир або йогурт ви отримаєте цікаву структуру. Ми також любимо додавати їх в коктейлі, вівсянку або, якщо ви робите домашні мюслі, можете також додати насіння коноплі туди.
Цей список можна продовжити, але ми сподіваємося, що дали вам хорошу відправну точку.
Які з цих продуктів ви купите під час наступного походу в продуктовий магазин? Пам’ятайте, що невеликі зміни призводять до великих результатів, виберіть один і поекспериментуйте з ним.