При бажанні навіть в офісі все можна влаштувати як в хорошому ресторані. Ну, або майже все – в залежності від того, яке устаткування буде у вашому розпорядженні. У деяких офісах є оснащені кухні, в інших доведеться задовольнятися ножем, блендером і домашніми заготовками – для гарного столу цього цілком достатньо.
Естетика насамперед
Щоб не псувати свято несамовитим видом миски із залишками салату і замаслених тарілок з парою самотніх скибочок сьомги, подайте частування порційно. Зручно і оригінально перетворивши в порціонний посуд для закусок стакани для віскі – невисокі прозорі з широким дном.
Варіанти
1. З консервованого тунця вийняти кісточки, добре розім’яти виделкою. Додати оливкову олію, мілко порізані оливки, перець мелений за смаком, добре перемішати. Шарами викласти в келих, нарізаний дрібними кубиками солодкий червоний перець і масу з тунця.
2. Змішати в мисці несолодкий йогурт і легкий майонез, додати дрібно нарізані варені перепелині яйця. Нарізати авокадо кубиками, скропити соком лимона, посолити, поперчити. Викласти шарами авокадо і йогуртову суміш.
3. Змішати за допомогою блендера до однорідної консистенції м’який козячий сир і діжонську гірчицю, додавши трохи нежирних вершків. Потім підмісити ложкою подрібнений кріп і терту цедру лимона, посолити, поперчити. Чергувати шари сирної суміші і нарізаної кубиками малосольною форелі або сьомги.
Шпажки до бою!
Саме ергономічне блюдо на фуршеті – те, що не вимагає окремих тарілок і приладів. Це можуть бути міні-сендвічі з шматочків багета, суші і роли. Також можна приготувати кілька варіантів міні-шашличків. Для цього знадобляться дерев’яні шпажки.
Варіанти: Нанизати на шпажку, чергуючи, томат «черрі», оливку і кубик сиру фета. Солодкий болгарський перець очистити від насіння, нарізати шматочками. Нанизати на шпажку, чергуючи з шматочками ананаса і очищеними вареними креветками.
Дуже несподівано і смачно поєднання шматочків обсмаженого філе індички, зеленого яблука і чорносливу.
Вмочити і куснути
Ідеальна вечірка – це коли організатори не метушаться, а гості самі готують собі їжу, мило спілкуючись і отримуючи від цього задоволення. Фантастика? Ні, це фондю! Потрібно тільки організувати безперешкодний доступ всіх і кожного до казанка. До речі, обігруючи ідею Макану, поряд з фондю можна виставити інші «страви-саморобки».