Головна > Цікаві факти > Цілющий корінець життя – імбир

Цілющий корінець життя – імбир

Цілющий корінець життя - імбирЦей чудовий продукт кілька років тому з’явився в магазинах, а багато хто про нього мало що знає. Але цей корінець не варто оминати увагою, оскільки він володіє відмінними смаковими властивостями, а також може замінити багато ліків при лікуванні хвороб.

Свіжий імбир має приголомшливий запах і особливий смак. Його вживали ще на Русі. Кухарі на царській кухні чудовий корінець використовували в стравах тільки у виняткових випадках. І тримали цей незвичайний інгредієнт в секреті. За кількістю корисних властивостей імбир нагадує часник, він також здатний зміцнювати імунітет і вбивати шкідливі мікроорганізми. Але на відміну від не надто приємно пахнучого овоча, імбир володіє прекрасним ароматом. Корінь імбиру містить велику кількість корисних амінокислот, ефірних олій і мікроелементів.

В індійській кухні імбир займає почесне місце. Майже в кожній страві він присутній у поєднанні з іншими спеціями і травами. Вважається, що за допомогою імбиру легко переносити спеку і спрагу. Крім того, він відмінно захищає від різних інфекцій. Що особливо важливо в жарких країнах.

Японці теж шанують цей чудовий корінець. Він дуже часто присутній в рибних стравах і суші. Імбир обов’язково додають до всіх страви з сирої риби. У Японії імбир вважається хорошим протиглистовим засобом. І хоча у річковій рибі паразитів менше, ніж у морській, імбир добре захищає організм.

Крім того імбир сприятливо впливає на травлення і допомагає позбутися від токсинів. Шанувальники Аюр-Верді кажуть, що перед кожним прийомом їжі необхідно з’їдати чайну ложку імбирного порошку перемішаного з лимонним соком і дрібкою солі.

Імбир – це хороші ліки при застуді. Чай з імбиру допомагає організму боротися з простудою і нежиттю. В найкоротший час він здатний поставити хорого на ноги.

Якщо класти трохи імбирного порошку в чай, то напій придбає новий незвичайний аромат. Його можна запарювати разом з листям смородини. Також можна брати приклад з індійських кухарів, обсмажувати порізаний імбир на кружечки на вогні і додавати в другі страви, наприклад, рис. Ароматно, смачно і корисно.

Імбир є обов’язковим складовим тибетського лікувального чаю, який дуже добре допомагає при ангіні, ГРЗ і грип.

Імбирний тибетський чай

На 1 літр цілющого напою потрібно:

0,5 л води
0,5 л молока
10 шт. кардмона
10 шт. гвоздики
0,5 ч л. імбиру
0,5 ч.л. мускатного горіха
1 ч.л. чаю «Дарджилінг»
2 ч л. зеленого чаю

Приготування. Налийте в каструлю воду і поставте на вогонь. Потім поступово додайте кардамон, гвоздику, імбир, зелений чай. Після того як ця суміш закипить через 1 хвилину долити молоко, потім чай «Дарджилінг». Після того як напій закипить покладіть мускатний горіх. Ще на кілька хвилин залиште на вогні. Напій повинен настоятися хвилин 5-10 після чого процідіть його.

Напій треба вживати на голодний шлунок після пробудження перед сніданком. Не додавати цукор або інші приправи.

Проти ГРЗ

У період загострення інфекційних захворювань, шматочок імбиру може захистити горло і рот. Потрібно очистити корінець від шкірки і відрізавши маленький шматочок смоктати, як льодяник. Ви будете відчувати пощипування. Після того як аромат стане слабким, розкусіть шматочок.

Імбир здатний впоратися навіть із зубним болем. На хворий зуб потрібно покласти розжований шматочок кореня. Це значно зменшить біль. Імбир знищує шкідливі мікроорганізми, а також позбавляє від неприємного запаху в роті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *