Головна > Цікаві факти > Поговоримо про цукати  

Поговоримо про цукати  

Поговоримо про цукати  Цукати – зварені в цукровому сиропі, а потім висушені овочі, ягоди або фрукти. Згідно стандартам якості, цукати повинні на 80% складатися з сухої речовини, а зовні вони не повинні бути як варення або злипатися в грудку.

Думки щодо цукатів і їх користі для організму зустрічаються різні. Деякі дієтологи вважають, що цукати шкідливі для організму через зайву кількість цукру. А інші дієтологи, навпаки, виступають на захист цукатів, ґрунтуючись на їх позитивний вплив на організм за рахунок великого вмісту клітковини, необхідних організму вітамінів і мікроелементів. До того ж, цукати можуть служити здоровою альтернативою цукеркам та іншим солодощам.

Якісні цукати не повинні пістрявити всіма барвами веселки, а навпаки, повинні виглядати трохи блідими, і за кольором нагадувати продукти, з яких вони зроблені. Якщо перед вами цукати, мають яскраві кольори, значить в них додані барвники. Смак від цього, звичайно, не змінюється, але шкоди організму можна завдати істотної. Досить помістити цукат на кілька хвилин в окріп, і якщо вода забарвитися, значить в цукатах містяться барвники.

Багато хто вважає, що цукати виготовляють тільки з фруктів або ягід, але насправді часто можна зустріти цукати з овочів – моркви, гарбуза, ріпи і буряків. Але зварені в сиропі овочі нелегко висушити, тому цукати з овочів найчастіше просто заливаються шоколадом. У результаті виходять корисні шоколадні цукерки.

Щоб визначити якість цукатів, слід через упаковку натиснути на цукати – вони повинні бути трохи м’якими і виділяти вологу. Рекомендується купувати цукати в упаковці, а не на вагу. Таким чином, ви зможете бути впевненими в чистоті цукатів.

Зберігати цукати потрібно в закритих ємкостях, які повинні знаходитися в сухому прохолодному місці. Хоча на якість цукатів температура приміщення майже не впливає.

Досить широко цукати застосовуються для приготування кексів, бісквітів, тортів, тістечок, рулетів та іншої випічки. Також цукати служать прикрасою і начинкою різноманітних десертів.

Правильно виготовлені цукати містять вітаміни B1, B2, C, A і PP, а також у великій кількості такі мікроелементи, як фосфор, магній, залізо, кальцій, натрій і калій. Калорійність цукатів залежить від продукту, з якого вони зроблені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *