Головна > Цікаві факти > 20 смачних напоїв, які зігріють вас восени

20 смачних напоїв, які зігріють вас восени

20 смачних напоїв, які зігріють вас восени

Коли я думаю про осінь, мені вспливає перед очима жовто-помаранчева пишність парків, свіжість сонячного ранку і затишні вечори з книгою або компанією друзів. Це чудова пора! Щоб не відбувалося з вами протягом робочого буденного дня, ввечері ви завжди можете відпочити, загорнувшись у плед, з чашечкою ароматного зігріваючого напою в руках.

Залиште всі турботи за дверима свого затишного будинку і пориньте разом зі мною в атмосферу 20 смачних напоїв, які зігріють вас цієї осені.

1. Імбирний Чай

Величезна різноманітність чаїв може задовольнити смак будь-якого гурмана, однак, найкраще зігріє в непогоду імбирний чай. Вам знадобиться звичайний чорний або зелений чай, імбирний корінь і спеції і трави за смаком. Також я б вам порадила Масала-чай. При приготуванні вам знадобиться чорний чай, молоко, цукор, мелений мускатний горіх, імбир, гвоздика, кардамон, запашний перчик і кориця. Імбирний чай – один з найкорисніших трав’яних чаїв.

2. Кава

Всім відомий тонізуючий і зігріваючий напій. Нічого складного, як, наприклад, у першому пункті, просто і зі смаком. Обираєте той, що вам до душі, заварюєте або ж варіть, що було б краще, і насолоджуйтесь цим чудовим напоєм, який зігріє вас цієї осені.

3. Гарячий шоколад

Для його приготування вам знадобиться молоко, плитка гіркого або темного шоколаду і цукор. За смаком можна додати корицю або будь-яку іншу пряність, все залежить від вашої фантазії.

4. Сбітень

Ще один безалкогольний напій, який зігріє вас цієї осені. Мед потрібно змішати з водою і кип’ятити 30 хвилин. Потім додати прянощів і кип’ятити ще 5-7 хвилин. Сбітень процідити через марлю. Алкогольним варіантом цього напою є медовуха.

5. Грог

Отже, давайте поговоримо про зігріваючі напої для дорослих. Грог є відмінною профілактикою застуди, а також дуже піднімає настрій. Існує кілька рецептів, скажу вам тільки, що тут використовується ром чи горілка, тому, врахуйте, напій виходить досить міцним.

6. Глінтвейн

Це один з найпопулярніших алкогольних напоїв, який зігріє вас в негоду. В основі лежить підігріте вино з прянощами, однак, ніхто не забороняє трошки пофантазувати і злегка його змінити.

7. Пунш

Назва цього напою походить від давньоіндійського “Панч”, що означає “П’ять” – за кількістю його інгредієнтів: ром, вино, фруктовий сік, мед або цукор і прянощі за смаком. Подавати, як годиться, у гарячому вигляді. По-моєму, відмінний напій, який зігріє вас цієї та будь-якої іншої осені.

8. Фліп з молоком

На відміну від попередніх, цей коктейль не потрібно гріти. Однак і технологія його приготування в рази простіша. Вам знадобиться молоко, згущене молоко, коньяк і яйце. Все перемішується і добре збивається міксером. Приємний вершковий смак, з легким присмаком коньяку і густуватої консистенцією зігріє вас не гірше, ніж глінтвейн.

9. Тодді

Це відмінний алкогольний напій, назва якого походить від індійської назви напою з пальми. Тодді вважається суто жіночим напоєм, бо готується на основі віскі, яке не терплять жінки, а різкий запах прибирається за допомогою спецій. Готувати його просто: беремо мед, заливаємо його віскі, лимонним соком. Окремо заварити чай зі спеціями (гвоздика, кориця, мускатний горіх), дати настоятися 10 хвилин і вилити в мед. Все перемішати, нагріти до температури 70 градусів і подавати.

10. Крамбамбуля

Цей рецепт з Білорусії, він складається з меду, горілки і прянощів. Для приготування беремо воду і горілку, змішуємо в каструлі, подрібнені гвоздику і мускатний горіх змішуємо з корицею і кидаємо в каструлю. Суміші дати закипіти, проварити 10 хвилин, долити ще води, всипати запашний перець і чорний, а також мед. Варимо ще 10 хвилин, проціджуємо і подаємо.

11. Варенуха

Сама назва говорить про те, що напій цей з українськими коренями. Беремо первак (горілка на першій стадії обробки), заливаємо його в чавунний або глиняний горщик, додаємо туди сливи, груші, вишні, яблука, всякі трави, загалом на ваш смак і вибір, не забуваємо додати меду. Після цього закриваємо горщик кришкою, а в українських сім’ях, в якості кришки використовується млинчик із сирого тіста. Ставимо в піч. “Коли ж виймати?” – Запитаєте ви. Відповідаю: “Коли пропечеться тісто”.

12. Гарячий яблучний сидр

Ви зрозуміли, що за основу напою беремо сидр, після додаємо в нього спеції (кориця, бадьян, гвоздика), мед. Нагріваємо 10 хвилин на повільному вогні, потім кидаємо туди очищене повністю від шкірки і серцевини яблуко і варимо напій, поки воно не стане м’яким. Подаємо гарячим.

13. Жженка

Улюблений напій Лермонтова і Пушкіна вважає своєю батьківщиною Німеччину. Рецепт приготування досить цікавий. Треба взяти велику ємність, покласти в неї порізані шматочками сухофруктів (фруктів), на неї кладемо грати, а на решітку просочений алкоголем шматок цукру. Підпалюємо цукор, він повинен повністю розтанути і стекти на фрукти, потім наливаємо туди гаряче вино з прянощами, фруктовий сік, чай (за бажанням) і розливаємо по склянках.

14. Какао з ромом

Ця порада підходить, якщо ви дуже змерзли і не можете чекати так довго, поки приготується один з напоїв, викладених вище. Швиденько зваріть какао, додайте туди ром, кілька шматочків зефіру і тертий шоколад. Будьте впевнені, ваша кохана людина попросить ще одну чашечку цього чудового напою.

15. Яблучний коктейль з кальвадосом

Не всі знають, що таке кальвадос, тому пояснюю: алкогольний напій, отриманий з ферментованого яблучного сидру. Змішайте яблучний сік, кальвадос і імбир, нагрійте гарненько (суміш повинна бути гарячою) і подавайте. Спробувавши одного разу цей рецепт, ви не раз ще згадайте про мене добрим словом.

16. Гарячий пивний коктейль

Дуже специфічний коктейль, який подають у Польщі, Німеччині, Швеції. Якщо брати світле пиво, тоді до нього кладуться яйця, цукор, мускатний горіх, лимон. Якщо темне – потрібно додати кавовий лікер і бренді. Ви здивуєтеся, але гарячий пивний коктейль подають з збитими вершками. У нього дуже своєрідний смак, не всі його можуть оцінити по достоїнству. Але якщо ви любите такі дивовижні рецепти – то цей якраз для вас.

17. Глегг

Це варіант звичайного глінтвейну, в який крім яблук, мигдалю, гвоздики, лимона і кориці додається також родзинки. В одних країнах туди ще додають горілку і кардамон, в інших – імбир. За сформованою традицією потрібно спочатку глибоко вдихнути аромат, а потім пити напій. Закушувати краще мандаринами або імбирним печивом.

18. Масала-чай або “чай зі спеціями”

У ємності гріємо молоко і воду, окремо обсмажуємо спеції (мускатний горіх, гвоздика, кардамон, імбир, запашний перець, корицю), додаємо в молоко, туди ж цукор, гріємо на дуже повільному вогні, не допускаючи кипіння, розливаємо через сито в чашки і подаємо.

19. П’яний шоколад

Цей напій зможе моментально зігріти ваше змерзле тіло і підняти настрій, адже за основу ми беремо шоколад. Розтопіть вершкове масло (200 грам), всипте цукор (150 грам), туди ж шоколад (200 грам), перемішайте, влийте пляшку горілки і грійте до утворення дрібних бульбашок, але не доводьте до кипіння (!). Напій готовий!

20. Гаряче французьке вино

Напій гурманів. До розігрітого французького вина додається лимонна олія, мигдаль і прованський розмарин. Подається в красивих келихах.

Отже, перед вами 20 чудових смачних напоїв, які зігріють вас затишним осіннім вечором. Особисто мені вже захотілося зібрати всіх друзів і тут же приступити до дегустації! А що про це думаєте ви? Який напій вам найбільше сподобався?

One thought on “20 смачних напоїв, які зігріють вас восени

  1. Найбільше у дощову холодну осінню пору люблю поласувати глінтвейном.Коли хворію на застуду часто п’ю гаряче вино, досить ефективний засіб.Також хорошим засобом від застуди є розігрітий мед з горілкою, до речі дуже смачно.А ще з цього списку напоїв я особливо люблю гарячий шоколад, адже будь-який шоколад – це слабість усіх жінок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *